Osmaniye Belediyesi organizasyonunda düzenlenecek olan ‘Osmaniye Yer Fıstığı Festivali’ (Fıstıkfest2024) için planlama toplantısı yapıldı. Festival, Osmaniye’nin tarımsal değerlerini koruma ve yaşatma amacıyla kamu ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle gerçekleşecek.

Kitap Limanı on binlerce ziyaretçi ağırladı Kitap Limanı on binlerce ziyaretçi ağırladı

Fıstıkfest2024 Planlama Toplantısı (7)Toplantı, Belediye Başkanı İbrahim Çenet başkanlığında, festival alanlarının düzenlenmesi, güvenlik önlemleri ve etkinlik programları gibi konuların ele alındığı bir oturumda toplandı. 25-26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festival hakkında konuşan Başkan Çenet, Osmaniye yer fıstığının Türkiye ve dünya pazarındaki önemine vurgu yaptı.

Fıstıkfest2024 Planlama Toplantısı (6)“Türkiye'de üretilen yer fıstığının yarısı Osmaniye'de üretiliyor ve bu ürünün yüzde 90'ı da burada işlenerek pazarlanıyor. Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alan yer fıstığımızı en iyi şekilde tanıtmak için çalışacağız. Tarımdan sanayiye, sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar her alanda şehrimizin değerlerine sahip çıkmalıyız. Osmaniye bizim sevdamız, fıstık gibi bir fuar çok yakışacak,” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi