Topal, bu açıklamanın ülkeye, Osmaniye'ye, ilçelere ve bal üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

Dörtyol'da Kırsal Kalkınma Destekleri: Ekipman Kontrolleri Yapıldı Dörtyol'da Kırsal Kalkınma Destekleri: Ekipman Kontrolleri Yapıldı

Başkan Topal, toplantıda yaptığı konuşmada, "Birlik yönetimi olarak ve arıcılarımızla yaptığımız toplantılar, çalışma, araştırma ve maliyet hesaplamalarında tüketicilerimizin alım gücünü düşünerek, şeker verilmeyen kaliteli süzme ve petekli balın Çukurova ve bölgemizdeki Töreme (Pambıcak), Çeti ve Ayçiçek balının 1 kilogramının en az 250 TL ile 350 TL, yayla balının 1 kilogramının 400 TL ile 550 TL arasında, çember veya çıtalı karakovan balının 1 kilogramının 550 TL ile 700 TL arasında, ayrıca yaş polenin de 1 kilogramının 500 TL ile 600 TL arasında satılması belirlenmiştir," dedi.

Osmaniye Bal Üreticileri Birliği 2024 Yılı Bal Fiyatlarını Açıkladı (2)Topal, kaliteli bal üretmenin ve tüketicilere sağlıklı bal yedirmenin amaçları olduğunu vurguladı ve tüketicilere bilinçli alım yapmaları konusunda önemli uyarılarda bulundu. "Bütün tüketicilerimize sesleniyorum; bilmediğiniz, tanımadığınız arıcılardan veya arıcı olmayan, arada bal satan kişilerden bal satın almayınız. Hele hele açıkta köşe başlarında, internetten kesinlikle bal diye glikoz ve şekerli bal getirerek satanlardan almayınız. Alıp da yiyemeyerek, paranızla birlikte çöpe atmayınız. Güzel ve ballı reklamlara aldanmayınız, sağlığınızı bozmayınız. Üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine arz ediyorum. Destek sizden, güzel hizmetler bizden diyor, şahsım ve birliğimiz adına, 2024 yılı bal sezonunun verimli geçmesini yüce Mevla’dan temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum," diye konuştu.

Osmaniye Bal Üreticileri Birliği 2024 Yılı Bal Fiyatlarını Açıkladı (3)Osmaniye Bal Üreticiler Birliği’nin belirlediği fiyatlar ve Topal'ın açıklamaları, bölgedeki bal üreticileri ve tüketiciler tarafından dikkatle takip ediliyor. 2024 yılı bal sezonunun verimli geçmesi ve üreticilerin emeklerinin karşılığını alması bekleniyor. 

Muhabir: Resul Özdil