Antakya'da Deprem Sonrası Yeniden İnşa Süreci: Eksiklikler ve Beklentiler Antakya'da Deprem Sonrası Yeniden İnşa Süreci: Eksiklikler ve Beklentiler

Bu anlamlı güne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen törenlerde Osmaniye'den de yoğun bir katılım sağlandı.

Osmani̇ye Ak Parti̇’den Malazgi̇rt Çikartmasi (3)Osmaniye AK Parti İl Başkanı M. Sadi Binboğa öncülüğünde organize edilen heyet, 14 otobüsle Malazgirt ve Ahlat’a hareket etti.

Osmani̇ye Ak Parti̇’den Malazgi̇rt Çikartmasi (4)Ayrıca, Cumhur İttifakı ortağı MHP teşkilatına bir araç tahsis edilerek, etkinliğe ortak katılım sağlandı. Başkan Binboğa, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinliklerine katılmanın önemini vurgulayarak, "Malazgirt ruhunu yaşamak ve o kutlu havayı solumak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gerçekleşen programlara katılım sağladık" dedi.

Osmani̇ye Ak Parti̇’den Malazgi̇rt Çikartmasi (5)Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malazgirt’te yaptığı konuşmayı hatırlatan Binboğa, “Cumhurbaşkanımızın 'Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır' ifadeleri, bizler için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Sultan Alparslan'ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacak ve bu ruhu yaşatacak nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Osmani̇ye Ak Parti̇’den Malazgi̇rt Çikartmasi (6)Osmaniye AK Parti heyeti, Ahlat'taki Selçuklu Anıt Mezarlarını da ziyaret ederek, burada atalara olan vefa borcunu ödemek adına dualar etti.

Sadi BinboğaBaşkan Binboğa, bu ziyaretin önemini, “Anadolu’daki tarihimizin başlangıç noktası olan Kubbetül İslam Ahlat’ta hemşerilerimizle beraber olmaktan çok bahtiyar olduk” sözleriyle dile getirdi.

Osmani̇ye Ak Parti̇’den Malazgi̇rt Çikartmasi (1)Binboğa, Malazgirt ovasında yaşanan bu tarihi anın Osmaniyeli vatandaşlar için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, “Bu ruhu yaşamak ve yaşatmak için çok çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Resul Özdil