Niğde Belediyesi'nin Hayvan Katliamı İddialarıyla İlgili Suç Duyurusu

İddialar ve Suç Duyurusu

AKP’li Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevindeki köpekleri enjeksiyon yöntemiyle ‘uyutarak’ toplu mezarlara gömdüğü iddiaları, büyük tepkiye neden oldu. Yeni yürürlüğe giren "7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un ardından, şehirlerden benzer katliam haberleri gelmeye başladı. Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy, savcılığa suç duyurusunda bulunarak, Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü T.B. ve uyutma işlemini gerçekleştirdiği öne sürülen iki çalışana karşı şikayette bulundu.

Tanık Beyanları ve Suç Duyurusu İçeriği

Suç duyurusunda, hayvanların ölüm nedenlerinin belirlenmesi için nekropsi yapılması talep edilirken, delil karartılmaması amacıyla gizlilik kararı verilmesi istendi. Tanık beyanlarına göre, Niğkum Bölgesi’ndeki ‘hayvan mezarlığı’na her gün yeni hayvanların atıldığı ve mevcut hayvanların üzerinin toprakla kapatıldığı ifade ediliyor. Ayrıca, bu işlemin yaklaşık 7 aydır sürdüğü ve köpek sayısının hızla azaldığı gözlemlendi.

Gönüllülerin ve Kamuoyunun Tepkileri

Gönüllüler, uyutma işleminin yasa yürürlüğe girmeden önce başladığını ve bu süreçte köpeklerin acı çekmiş olabileceğini öne sürdü. Görüntülerde yer alan içi kanlı boş kolilerin, köpeklerin enjeksiyon işlemi sırasında acı çekmiş olabileceğini gösterdiği belirtildi. Bu iddialar, kamuoyunda geniş bir tartışmaya yol açtı.

Whatsapp Image 2024 08 07 At 2.16.05 Pm

Osmaniye Üvey Evlat Muamelesi Görmekten Yoruldu Osmaniye Üvey Evlat Muamelesi Görmekten Yoruldu

Niğde Belediyesi'nden Açıklama

Niğde Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hayvan mezarlığının 5199 sayılı kanuna uygun olarak tahsis edildiğini ve işlemlerin toplum sağlığını riske atmamak amacıyla yapıldığını savundu. Açıklamada, doğal ölüm, trafik kazası ve zoonoz etken taşıyan hayvanlar için oluşturulan alanın tamamen kanuna ve vicdana uygun olduğu ifade edildi.

Editör: Rabia İlkay Yıldız