Yanık: "Filistin Davasını Desteklemeye Devam Edeceğiz"

Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'de yaptığı tarihi konuşmayı değerlendirdi. Yanık, bu özel oturumun TBMM Genel Kurulu açısından tarihi bir gün olarak kaydedileceğini ifade etti. Türkiye'nin en başından beri Filistin'i desteklediğini belirten Yanık, "Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını savunuyoruz" dedi.

Derya Yanık Filistin 2

"Abbas'ın TBMM'de Konuşması Son Derece Doğaldır"

Derya Yanık, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kuruluna hitap etmesinin, Meclis açısından son derece doğal bir durum olduğunu vurguladı. Yanık, "Mahmud Abbas'ın TBMM'de konuşması, Netanyahu'nun Amerikan Temsilciler Meclisinde konuşmasından daha doğaldır. Hatta Netanyahu'nun o kürsüde konuşması doğal değildir. Bu bir utançtır," dedi. Yanık, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı eylemlerine dikkat çekerek, "Bir taraftan Cenevre sözleşmesinin yıl dönümünü kutlayıp diğer taraftan 40 binden fazla insanı katleden birini o kürsüde konuşturmak kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Filistin Derya Yanım4

Hasanbeyli'de Geniş Katılımlı Teşkilat Ziyareti: Belediye ve Esnaf İncelemesi Yapıldı Hasanbeyli'de Geniş Katılımlı Teşkilat Ziyareti: Belediye ve Esnaf İncelemesi Yapıldı

"Filistin'de Yaşananlar İnsanlık Suçudur"

Yanık, Filistin'de süregelen çatışmalar ve katliamlarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. "7 Ekim'den bu yana 10 ay geçti. Bu sürede resmi rakamlarla 40 binden fazla insan öldürüldü Filistin'de. Çoğu kadınlar ve çocuklar," diyerek, İsrail'in saldırgan politikalarını kınadı. Filistin'de yaşananların insanlık suçu olduğunu belirten Yanık, "Dün, babalarının isimlerini kaydettirmeye gittiği esnada ikiz bebekler öldürüldü. Dünyanın güvenliği açısından İsrail'i durdurmak çok önemli," dedi.

Yanık: "Türkiye, Mazlumların Sesi Olmaya Devam Edecek"

Derya Yanık, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu ve bu duruşunu sürdüreceğini belirtti. "Dünyadaki tüm mazlumların ilk baktıkları ülkelerden biri Türkiye," diyen Yanık, Filistin meselesinin insanlık adına önemli bir sınav olduğunu ifade etti. Yanık, Filistin halkının haklı mücadelesine olan desteğin devam edeceğini belirterek, Türkiye'nin Filistin'in bağımsızlığı için kararlılıkla çalışacağını vurguladı.

Editör: Mustafa Düzenli