AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık'tan İlk Ders Zili Mesajı: "Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi"

Bugün okullarda ilk ders zili çaldı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu dersle eğitim öğretim yılına başlandı. AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, bu anlamlı dersi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi.

Yanık, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu dersini son derece önemli ve anlamlı bulduğunu ifade ederek, Filistin'in sadece yaşadığı acılara değil, verdikleri destansı mücadeleye de ortak olunduğunun tüm dünyaya gösterildiğini belirtti. Paylaşımında ayrıca, dünyanın farklı noktalarında Filistin'e yönelik desteğin nasıl cezalandırıldığını örneklerle anlattı.

Maarif Modeli

Fransa'da bir akademisyenin, 200 öğrencinin bulunduğu amfide Filistin'de 200 bine yakın kişinin katledildiğini anlattığı için görevden uzaklaştırıldığını, Amerika'da ise Columbia Üniversitesi'nde katliamı protesto eden öğrencilere disiplin cezası verildiğini belirten Yanık, Sonoma Eyalet Üniversitesi rektörünün, İsrail'deki yatırımların çekilmesi talebine olumlu yaklaştığı için görevden alındığını da sözlerine ekledi.

Osmaniye’de Ücretli Usta Öğreticilerin Sesi Yükseliyor Osmaniye’de Ücretli Usta Öğreticilerin Sesi Yükseliyor

Derya Yanık, "Filistin'de bombalanarak yok edilen 200 okul ve katledilen binlerce çocuk için hala gerçekçi adımlar atılmadığını" dile getirerek, düşünce özgürlüğü ve insan haklarının savunucusu olduklarını iddia eden ülkelerin, Türkiye'nin bu onurlu mücadelesinden ve okullardaki ilk dersten ders almalarını temenni etti.

Bu açıklamalarıyla Yanık, Türkiye'nin Filistin'e yönelik destek ve dayanışmasını bir kez daha güçlü bir şekilde vurguladı.

Editör: Rabia İlkay Yıldız