Bahçeli'nin "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de konuşsun" şeklindeki sözlerinin ardından, MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör, bu açıklamayı eleştirmesi nedeniyle görevden alındığını duyurdu.

Güngör: “Bebek Katilinin Meclisimizi Kirletemeyeceğini Söylemenin Bedelini Ödüyorum”

Oğuzhan Güngör, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görevden alındığını ve bu durumun Türk Milliyetçiliği fikriyatına olan bağlılığını değiştirmeyeceğini belirtti. Güngör, “Az önce Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki görevime son verildiği tarafıma tebliğ edilmiştir. Bundan 24 sene önce rahmetli babama uygulanan yöntem, tarafım için de söz konusu olmuştur” ifadelerini kullandı. Güngör’ün babası eski MHP İçel Milletvekili Ali Güngör de geçmişte benzer bir şekilde partisinden ihraç edilmişti.

Oğuzhan Güngör, açıklamalarında, Öcalan’ın TBMM’de konuşmasını kabul etmeyeceğini belirterek, "Bebek katiline umut hakkı vermeyi taahhüt edip, Yüce Meclisimizde konuşmasını teklif edebilenler, bir Türk Milliyetçisi’nin söylemesi gerekeni söylemesinden rahatsız olmuşlardır" dedi. Güngör, bu durumu Türk Milleti’nin bir evladı olarak şerefle kabul ettiğini de ekledi.

Bahçeli’nin Sözleri ve Partideki Yansımaları

Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın tecrit durumunun kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklama, MHP içerisinde rahatsızlık yaratmış görünüyor. Bahçeli’nin, teröristbaşı Öcalan'ın tecrit koşullarının kaldırılması durumunda TBMM’de konuşmasına izin verilmesi gerektiğine dair sözleri, özellikle partinin bazı üyeleri ve milliyetçi tabanda eleştirilere neden oldu. Oğuzhan Güngör, Bahçeli’ye isim vermeden yaptığı açıklamada, "Bebekleri katleden yenidoğan çetesine nazire yaparcasına en büyük bebek katilinin Gazi Meclisimizde muhatap alınmasını izleyecek kadar çaresiz de cesaretsiz de değiliz" diyerek bu duruma tepki göstermişti.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan Destek

Oğuzhan Güngör’ün görevden alınmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyada Güngör'e destek verdi. Özdağ, Güngör'ün paylaşımının altına “Gözlerinden öpüyorum. Babanın oğlu olduğunu gösterdin” yazarak destek mesajı gönderdi. Bu mesaj, MHP içindeki tartışmaların Zafer Partisi gibi muhalif kesimlerde nasıl yankı bulduğunu da gösterdi.

Antalya'da kaçakçılık operasyonunda 6 kişi yakalandı Antalya'da kaçakçılık operasyonunda 6 kişi yakalandı

Babasının İzinde: Ali Güngör'ün Parti Tarihi

Oğuzhan Güngör’ün babası Ali Güngör de geçmişte MHP’den ihraç edilen isimler arasında yer alıyor. 1999 yılında Abdullah Öcalan’ın idam edilmesi ve af tartışmalarının sürdüğü günlerde, Ali Güngör’ün yaptığı eleştiriler, partisinden ihraç edilmesine yol açmıştı. Oğuzhan Güngör, babasının yaşadığı bu durumu hatırlatarak, görevden alınmasının Türk Milliyetçiliği mücadelesinde değişim yaratmayacağını vurguladı.

MHP’de Yeni Dönem ve Tartışmalar

Bu gelişme, MHP’nin siyasi duruşunda ve parti içi dinamiklerde önemli bir dönemece işaret ediyor. Bahçeli’nin açıklamaları ve ardından gelen görevden alma kararları, parti içinde farklı düşüncelerin olduğunu gösteriyor. Oğuzhan Güngör’ün görevden alınmasıyla başlayan bu süreç, önümüzdeki günlerde Türk siyasetinde yeni tartışmaları beraberinde getirebilir. Milliyetçi kesimlerde Bahçeli'nin açıklamalarına yönelik tepkiler ve parti içindeki ayrışmalar, MHP’nin gelecekteki politikalarını etkileme potansiyeline sahip.

Editör: Resul Özdil