Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili olarak olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan olaylara dair sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, X hesabından yaptığı paylaşımda, Can Atalay konusunda yaşanan gelişmeleri ve bu olayların arka planını değerlendirdi.

“Can Atalay Konusu Tamamıyla Kapanmıştır”

Bahçeli, paylaşımında Can Atalay’ın Meclis oturumunda yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür” ifadesini kullandı. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı eleştirerek, “Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden, kendi içtihatlarını hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın TBMM’deki Konuşması

Bahçeli, paylaşımında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde yaptığı konuşmaya da değindi. Bahçeli, “15 Ağustos 2024 tarihinde Gazi Meclis’te yaptığı muazzam seslenişini bu kapsamda ele almak lazımdır. O gün, dünyanın gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çevrilmiştir” şeklinde konuştu. Bahçeli, Abbas’ın konuşmasının bölgesel ve küresel yankılar doğurduğunu vurguladı.

“TBMM’de Yaşanan Olaylar Talihsizliktir”

TBMM’de yaşanan olaylı Genel Kurul’un üzücü olduğunu belirten Bahçeli, “Ancak 15 Ağustos 2024 tarihinde dünyanın siyasi ve diplomasi ağırlık merkezine yerleşen, tüm dikkatleri üzerine çeken Gazi Meclis’te bir gün sonra vuku bulan hazin ve talihsiz olaylar maalesef bir gün öncesini gölgede bırakmıştır” dedi. Bahçeli, Can Atalay’ın cezaevinden çıkarılmak istenmesinin siyasi provokasyon olduğunu ifade ederek, “TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır” şeklinde konuştu.

“Cumhur İttifakı Yoluna Devam Ediyor”

Bahçeli, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın gelecekteki seçimler ve reformlar konusundaki duruşunu da değerlendirdi. “Cumhur İttifakı’nın kurucularından AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da gereğini yapmış, takdire şayan bir duruşla haksızlığa, hukuksuzluğa ve eşkıyalığa müsaade etmemiştir” diyen Bahçeli, AK Parti’nin 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında da DEM’lenmiş CHP’yi geride bırakacağını belirtti.

Bahçeli, “Türkiye’nin gündeminde seçim yoktur. Herkes siyasi ve ideolojik hesabını bu şaşmaz gerçeğe muvafık yapmak durumundadır” diyerek, Cumhur İttifakı’nın yoluna azim ve inançla devam edeceğini ifade etti.

Bu açıklamalar, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’de yaşanan olaylara ve genel siyasi duruma yönelik net tutumunu ortaya koydu. Bahçeli’nin değerlendirmeleri, Türkiye’nin siyasi arenasındaki tartışmaların yansımalarını ve MHP’nin stratejik duruşunu gözler önüne serdi.

Editör: Resul Özdil