Yapılan açıklamada, birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi. Özellikle İstanbul için yapılan uyarılar, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını gerektiriyor.

Yağış (2)

İstanbul İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere il genelinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği ifade edildi. İstanbul'da bu hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarılar

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, 2 ilde turuncu kod, 22 ilde ise sarı kod ile yağış uyarısı yapıldığı belirtildi. Turuncu kod uyarısı verilen iller Kırklareli ve Tekirdağ olurken, sarı kod uyarısı verilen iller ise Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa olarak sıralandı.

Yağış (1)Hava Durumu ve Rüzgar

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği, Marmara, Ege'nin kuzey ve iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredeceği ifade ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Isparta'da zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı Isparta'da zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı

Kuvvetli Yağışlara Karşı Uyarı

Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç, Marmara'nın güney ve doğu, Ege'nin kuzey kesimleri ile İstanbul'un kuzey, Doğu Akdeniz'in Toroslar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı Alınacak Önlemlere Dikkat!Vatandaşlara Uyarı ve İhbarlar

AFAD tarafından yapılan açıklamada, turuncu kod uyarısı verilen 2 ilde 57 ihbar alındığı ve Karabük'te 5 kişinin tahliye edildiği belirtildi. Vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önemle hatırlatıldı.

Diğer Bölgelerdeki Uyarılar

Meteoroloji, Manisa çevreleri ile İzmir'in iç kesimlerinde, Konya'nın güney ve batısında, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu bölgelerde etkili olacak kuvvetli yağışların, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara yol açabileceği ifade edildi.

Meteoroloji ve AFAD’ın bu kritik uyarıları doğrultusunda, vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları büyük önem taşıyor.

Editör: Resul Özdil