Karayakup’ta yangının yaraları sarılıyor Karayakup’ta yangının yaraları sarılıyor

Rapor, yağışların hafta boyunca sürmesinin beklendiğini belirtiyor.

Bölgelere Göre Yağış Durumu ve Hava Sıcaklıkları

Ülkenin batı ve kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Trakya'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İzmir, Manisa ve Edremit Körfezi ile Osmaniye ve İskenderun Körfezi çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Rüzgar ve Sıcaklık Değişimleri

Rüzgarların genellikle güney yönlerden esmesi beklenirken, kuzeydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında ise kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıkları ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak.

Meteoroloji'den Alınması Gereken Önlemler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası su baskını, ani sel, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle sağanak yağışın etkili olacağı bölgelerdeki sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Hava koşullarının ani değişiklik gösterebileceği ve yerel olarak şiddetli yağışların olabileceği belirtiliyor.

Bu hafta boyunca yaşanacak olan hava değişiklikleri, günlük yaşamı etkileyebileceği için tüm vatandaşların ve ilgililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu raporlarını yakından takip etmeleri öneriliyor.

Kaynak: Foto: İBB