Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Eylül 2024 tarihli hava durumu raporunu açıkladı. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde sağanak yağışlar beklenirken, Marmara’nın doğusu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

İstanbul Yağış (5)Sis Uyarısı Yapıldı Meteoroloji, Marmara ve Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde etkili olacak pus ve sis hadisesine karşı vatandaşları uyardı. Sis nedeniyle görüş mesafesinin azalabileceği, özellikle sürücülerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı. İstanbul, Kocaeli ve Kırklareli gibi Marmara bölgesindeki iller için bu durumun geçerli olacağı kaydedildi.

Kocaeli İnönü Caddesi esnafına bilgilendirme Kocaeli İnönü Caddesi esnafına bilgilendirme

Karadeniz Bölgesi'nde Sağanak Yağışlar Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri ile Artvin’in kuzeyinde yerel sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, bu illerde yaşayan vatandaşların ani yağışlar ve sel riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Özellikle Trabzon ve Artvin’in yüksek kesimlerinde öğleden sonra sağanak yağışların artması bekleniyor.

İstanbul Yağış (2)Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde Yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. İstanbul’da sıcaklık 28 derece, İzmir’de ise 31 derece civarında olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise Diyarbakır’da 32, Şanlıurfa’da 34 derece sıcaklık bekleniyor.

İl İl Hava Durumu Tahminleri

  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis. Sıcaklık: 28°C
  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık: 26°C
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimlerde sağanak yağış. Sıcaklık: 25°C
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık: 31°C
  • Adana: Az bulutlu ve açık. Sıcaklık: 37°C

İstanbul Yağış (1)Meteoroloji yetkilileri, hava koşullarına bağlı olarak oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etti. Özellikle sis ve yağışların etkili olacağı bölgelerde sürücülerin trafikte daha dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Editör: Resul Özdil