Yapılan açıklamaya göre, fırtına beklenmiyor ancak bölgelere göre değişen hava koşulları dikkat çekiyor. İşte detaylar:

Karadeniz: Yağış ve Kuvvetli Rüzgarlar Karadeniz'de hava parçalı ve çok bulutlu. Doğu Karadeniz'in doğusunda yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar, Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde batıda güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Doğu Karadeniz'de ise doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde rüzgar bekleniyor. Dalga yüksekliği 1,0 ila 2,0 metre arasında değişirken, görüş mesafesi yağış anında orta, diğer zamanlarda iyi olacak.

Marmara: Sakin ve Az Bulutlu Marmara Denizi'nde hava parçalı ve az bulutlu. Rüzgar, doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,5 ila 1,5 metre arasında olacak ve görüş mesafesi iyi seviyede kalacak.

Hatay'da gölete giren 5 kişi boğuldu Hatay'da gölete giren 5 kişi boğuldu

Ege: Güneyde Yer Yer Kuvvetli Rüzgar Ege Denizi'nde hava parçalı ve az bulutlu. Kuzey Ege'de rüzgar, kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, güney kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yer yer 6 kuvvetinde esecek. Güney Ege'de ise kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde rüzgar bekleniyor. Dalga yüksekliği 1,0 ila 2,0 metre, yer yer 2,5 metreye kadar çıkabilecek. Görüş mesafesi iyi olacak.

Akdeniz: Parçalı Bulutlu ve Huzurlu Akdeniz'de hava parçalı ve az bulutlu. Batı Akdeniz'de rüzgar, güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinde batıda kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Doğu Akdeniz'de ise güney ve güneybatıdan, batıda kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde rüzgar bekleniyor. Dalga yüksekliği 1,0 ila 2,0 metre olacak ve görüş mesafesi iyi seviyede kalacak.

Van Gölü: Parçalı Bulutlu ve Hafif Dalgalı Van Gölü'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Rüzgar, doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında değişecek ve görüş mesafesi iyi olacak.

Denizcilerin, belirtilen hava koşullarına dikkat ederek güvenli bir seyir planlamaları tavsiye ediliyor. Meteorolojik uyarıların düzenli olarak takip edilmesi, olası risklerin önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.