Mersin Üniversiteli Kadınlar'dan Kadın Cinayetlerine Karşı İsyan Çağrısı

Mersin Üniversiteli Kadınlar Grubu, artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla güçlü bir eyleme hazırlanıyor. Grubun, "Katledilen Kadınlar İsyanımızdır, İsyandayız!" sloganıyla düzenleyeceği basın açıklaması, 8 Ekim Salı günü saat 18.00'de Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde gerçekleştirilecek.

Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin giderek artış gösterdiği son yıllarda, toplumun çeşitli kesimlerinden yükselen tepkilere bir yenisi daha ekleniyor. Mersin Üniversiteli Kadınlar Grubu, bu duruma sessiz kalmayarak, kadın cinayetlerinin son bulması adına toplumun her kesimine sesleniyor.Mersin Üniversiteli Kadınlar Grubu gerçekleştirecekleri basın açıklaması ile kamuoyunun dikkatini, kadın cinayetlerine karşı daha fazla tepki göstermeye ve hukuksal yaptırımların daha etkin hale getirilmesine çekmeyi amaçlıyor.

"Katledilen Kadınlar İsyanımızdır"

Osmaniye'de Hafta Boyu Güneş Var Osmaniye'de Hafta Boyu Güneş Var

Kadın hakları savunucularının, son yıllarda sıkça dile getirdiği gibi, kadın cinayetleri birer bireysel suç olmaktan öte toplumsal bir yara olarak değerlendiriliyor. Mersin Üniversiteli Kadınlar Grubu da bu acı verici gerçekliği bir kez daha vurgulayarak, katledilen kadınların artık birer sayıdan ibaret olmaması gerektiğinin altını çiziyor. İsyanlarını dile getiren bu basın açıklamasında, şiddetin her türlüsüne karşı güçlü bir duruş sergilenecek ve toplumun her kesiminden kadınlar, erkekler ve gençler katılmaya davet edilecek.

Tüm Duyarlı Mersin Üniversitesi Kadınlarına  Çağrı

Mersin Üniversiteli Kadınlar Grubu, bu etkinlikle yalnızca  Mersin Üniversiteli Kadınlar Katılım sağlıycak . Kadın cinayetleri konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve bu cinayetlerin önlenmesine yönelik etkin politikaların uygulanmasını talep etmek adına bir araya gelecekler.

"Sesimizi Yükseltiyoruz"

Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin sadece bireysel bir mesele olmadığına dikkat çeken grup, kadınların eşit haklara sahip olması ve toplumda güven içinde yaşayabilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyor. Gerçekleştirilecek basın açıklamasında, kadınların yaşadığı haksızlıklar dile getirilecek ve toplumun her kesiminden şiddete karşı sesini yükseltmesi istenecek. Bu basın açıklamasıyla birlikte, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Etkinlik Detayları:

  • Tarih: 8 Ekim 2024, Salı
  • Saat: 18.00
  • Yer: Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Girişi
  • Düzenleyen: Mersin Üniversiteli Kadınlar Grubu

Mersin Üniversiteli Kadınlar

Editör: Rabia İlkay Yıldız