Genel

Lübnan, İsrail’i Yardım Görevlilerini Öldürmekle Suçladı

Lübnan, İsrail'in sivil savunma ekiplerine yönelik saldırıları nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne resmi şikayette bulundu. Bu saldırıda 4 yardım görevlisi hayatını kaybetti.

Abone Ol

Lübnan, İsrail'in sivil savunma ekiplerini hedef alan saldırıları nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) resmi şikayette bulundu. Bu saldırılarda 4 ilk yardım görevlisi hayatını kaybetti.

İsrail'in Saldırıları Kınandı

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib’in talimatıyla hazırlanan dilekçede, İsrail’in yardım ekiplerini ve sağlık kuruluşlarını kasıtlı olarak hedef aldığı ve bunun insan hakları ile uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca BM’den, İsrail'in bu eylemlerinden sorumlu tutulması ve uluslararası normlara uyması için baskı yapılması talep edildi.

Saldırıda 4 Yardım Görevlisi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Farun kasabasına düzenlediği saldırılar sırasında, bölgedeki yangına müdahale eden itfaiye aracı hedef alınarak 4 yardım görevlisi hayatını kaybetti. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Abyad, çatışmaların başladığı tarihten bu yana 25 yardım görevlisinin ve 2 sağlık çalışanının öldüğünü, 94 yardım görevlisinin yaralandığını açıkladı.

Lübnan’ın İsrail’e Karşı Şikayetleri Artıyor

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmaların artmasıyla birlikte Lübnan, birçok kez İsrail'i BMGK’ya şikayet etti. Son olay ise insani yardım ekiplerine yönelik doğrudan bir saldırı olarak dikkat çekiyor.