Millî Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 28 Haziran-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercih yapan 1 milyon 13 bin 239 öğrencinin %96,21'i tercihlerine yerleşti.

Fen liselerinde ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanların tamamının dolduğu gözlemlenirken, Anadolu liselerinde ve Anadolu imam hatip liselerinde de doluluk oranları yüksek oldu. Anadolu liselerindeki 67 bin 390 kontenjandan 67 bin 167'si, Anadolu imam hatip liselerindeki 43 bin 268 kontenjandan ise 41 bin 135'i doldu.

873 adet etkileşimli e-içerik EBA'da yayımda 873 adet etkileşimli e-içerik EBA'da yayımda

Osmaniye'deki Depremzede Öğrencilere Ayrıcalık

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye şehirleri ve Gaziantep'in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde, 5 Şubat 2023 itibarıyla kayıtlı depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı. Bu kontenjanlara başvuran tüm depremzede öğrenciler, tercihlerine yerleştirildi.

Bu uygulama, depremden etkilenen öğrencilere destek olma amacını taşıyor ve yerel yerleştirme sonuçlarında önemli bir ayrımcılık sağlıyor.

Yerleştirme sonuçları ve açık kalan kontenjanlar için nakil işlemleri iki dönemde yapılacak. İlgili tarihlerde yapılacak nakil başvuruları ve sonuçları, öğrencilerin yerleşim süreçlerini tamamlamalarına yardımcı olacak.

Editör: Resul Özdil