Başvuru Süreci Tamamlandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yürütülen 2024-2025 dönemi yurt başvuruları geçtiğimiz hafta sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından duyurulan başvuru süreci, 20 Ağustos 2024 tarihinde başlamış ve 24 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59’da tamamlanmıştı. Üniversite eğitimine başlayacak pek çok öğrenci, KYK yurtlarında konaklamak için başvuruda bulundu.

Sonuçların Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanma tarihi eylül ayı olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl sonuçlar 13 Eylül’de açıklanmıştı. 2024-2025 dönemi için de sonuçların eylül ayının ortalarında ilan edilmesi bekleniyor. Öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın internet sitesi ve e-Devlet üzerinden başvuru sonuçlarını sorgulayabilecekler.

E-Devlet Üzerinden Sonuç Sorgulama İmkanı

Başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden erişim sağlanabilecek. Başvurularını eksiksiz tamamlayan öğrenciler, e-Devlet platformuna giriş yaparak sonuçlara ulaşabilecekler. Kişisel bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması gerektiği vurgulanıyor.

Ücretsiz Barınma Hakkına Sahip Kişiler

KYK yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahip olan gruplar şu şekildedir:

Kimler KYK Yurt Ücretinden Muaf Olacak?  İşte Ücret Alınmayacak Öğrenciler Kimler KYK Yurt Ücretinden Muaf Olacak? İşte Ücret Alınmayacak Öğrenciler
  • Şehit eşi ve çocukları
  • Gazi ve gazi çocukları
  • Anne ve babası vefat etmiş, 25 yaşını geçmemiş öğrenciler
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler
  • Devlet koruması altında bulunan öğrenciler

Bu gruptaki öğrenciler, KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklama hakkına sahip olacaklar.

Sonraki Adımlar

Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, kazanan öğrenciler KYK yurtlarında konaklama için gerekli işlemleri tamamlayacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı, sürece dair herhangi bir güncelleme veya ek bilgiyi duyuracak. Öğrenciler, sonuçların açıklanmasını beklerken KYK ve e-Devlet platformlarını takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirler.

Editör: Rabia İlkay Yıldız