Yaz tatilinde staj, sınav ve diğer eğitim faaliyetlerine katılacak öğrenciler için Osmaniye'deki nöbetçi yurtlar açık kalacak.

Osmaniye'de Nöbetçi Yurtlar:

Vali Yılmaz, ‘Osmaniye’mizin bütün köy yolları sıcak asfalta kavuşacak’ Vali Yılmaz, ‘Osmaniye’mizin bütün köy yolları sıcak asfalta kavuşacak’
  1. Osmaniye Yurdu - C Blok
  2. Osmaniye Yurdu - A Blok

Bu yurtlar, öğrencilerin yaz boyunca konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere açık olacak. Özellikle yükseköğretim kurumlarının zorunlu tuttuğu staj, sınav, kurs ve Cumhurbaşkanlığı Ulusal Staj Programı gibi eğitim faaliyetlerine katılan öğrenciler, durumu belgelendirdikleri takdirde bu yurtlardan faydalanabilecekler.

KYK ayrıca, yaz aylarında yurtlarda boş yer olması durumunda staj, kurs, sınav gibi faaliyetlere katılacak diğer öğrencilerin de barındırılmasına imkan sağlayacak. Depremzede kriterlerini taşıyan öğrenciler ise yaz boyunca yurtlardan ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Yaz Aylarında Yurt Başvurusu:

Yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin, ilgili belgelerle birlikte başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu sayede, KYK yurtlarının sağladığı konforlu ve güvenli ortamda, öğrenciler yaz tatili boyunca eğitim faaliyetlerine kesintisiz devam edebilecekler.

Editör: Resul Özdil