Markadan yapılan açıklamaya göre, yeni Sorento, hem 5 hem de 7 koltuklu seçeneklerle satışa sunulacak. “Doğa için Cesur” tasarım ilkesini benimseyen model, yenilenen kaput tasarımı, dikey farlar ve yıldız haritası gündüz farları gibi dikkat çeken özelliklerle öne çıkıyor. Arka kısımda ise dikey arka far grafikleri ve yenilenen tampon tasarımı fark yaratıyor.

Üç Yeni Renk Seçeneğiyle Daha Çekici

Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek

Yeni Kia Sorento, Türkiye’de 9 farklı dış renk seçeneğiyle satışa sunulacak. Bu renk seçeneklerine Volcanic Kahve, EV6 modelinden tanıdığımız Interstellar Gri ve Niro modelinden bilinen Cityscape Yeşil gibi üç yeni renk ekleniyor. Ayrıca, İnci Beyaz, İnci Siyah, Saten Gri, Gravity Mavi, Metal Gri ve Mineral Mavi gibi daha önceki renk seçenekleri de mevcut.

İç Mekanda Konfor ve Şıklık Bir Arada

Yeni Kia Sorento’nun iç mekanında, hava hücreli bel desteği ve elektrikli ayarlanabilir yan desteklere sahip Ergo Motion sürücü koltuğu, Relaxation özellikli ön koltuklar, elektrikli ayarlanabilir, soğutmalı ve ısıtmalı ön koltuklar, ikinci sıra ısıtmalı koltuklar ve ısıtmalı direksiyon simidi gibi birçok konfor özelliği bulunuyor. Ayrıca, geri dönüştürülmüş plastik (PET) malzemeler kullanılarak üretilen Nappa deri döşeme seçeneği de sunuluyor.

Gelişmiş Teknoloji ve Güvenlik Donanımları

Yeni Sorento’nun iç mekanında, 12,3 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ve 12,3 inç sürücü gösterge panelinden oluşan çift panoramik entegre ekranlar dikkat çekiyor. Dijital dikiz aynası, hem normal bir elektrikli kromatik ayna hem de kamera görüntüsü için bir ekran olarak kullanılabiliyor. Güvenlik özellikleri arasında ise Akıllı Hız Sabitleme Sistemi (SCC), Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı (RCCA), Güvenli Çıkış Asistanı (SEA), Kör Nokta Görüntüleme Monitörü (BVM), Uzaktan Akıllı Park Asistanı (RSPA) ve Arka Park Çarpışma Önleme Asistanı (PCA) gibi birçok gelişmiş sistem yer alıyor. Ayrıca, yeni eklenen uzaktan bagaj kapanma özelliği sayesinde, sürücü aracın arkasındaki algılama alanından ayrıldığında bagaj kapağı otomatik olarak kapanıyor.

Fiyat ve Motor Seçenekleri Açıklandı

Türkiye pazarında 230 beygirlik 1.6 litre hibrit motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Yeni Kia Sorento, 3.995.000 TL’den başlayan fiyatlarla otomobil severlerle buluşacak. Prestige Smart donanım seviyesiyle tercih edilebilecek model, gelişmiş teknolojik özellikleri ve şık tasarımıyla SUV segmentinde iddialı bir seçenek olmayı hedefliyor.

Muhabir: Öznur Atayeter