Osmaniye Merkez’de gerçekleştirilen etkinlikte, kız öğrenciler pedal çevirerek hem eğlendi hem de anlamlı bir gün yaşadı. Gençlerin sporla iç içe olması ve farkındalık yaratmayı amaçlayan bu etkinlik, keyifli anlara sahne oldu.

462946220 18466198579041153 6242589976932772724 NOsmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bisiklet turuna katılan öğrenciler, hem fiziksel aktivitenin keyfini çıkarırken hem de kız çocuklarının dünya çapında karşılaştıkları eşitsizliklere dikkat çekti. Bisiklet turu boyunca kız öğrenciler, dayanışma ve özgüven temaları çerçevesinde hareket ederek, bu özel günün ruhunu doyasıya yaşadı.

Hatay'da gıda işletmeleri denetlendi Hatay'da gıda işletmeleri denetlendi

Kayıboyu Kız Yurdu Öğrencileri Pedal Çevirerek Farkındalık Yarattı-1Etkinlik sonrası açıklama yapan Osmaniye Gençlik Spor Hizmetleri yetkilileri, Dünya Kız Çocukları Günü'nün, kız çocuklarının güçlenmesi ve eğitim, sağlık gibi haklarına erişimlerinin önemine vurgu yapmak için kutlandığını belirtti. Bu anlamlı günde öğrencilerin hem spor yapmalarını hem de sosyal farkındalık kazanmalarını hedefleyen etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Kayıboyu Kız Yurdu Öğrencileri Pedal Çevirerek Farkındalık Yarattı-2Kayıboyu Kız Yurdu öğrencileri ise "Bu etkinlik sayesinde hem eğlendik hem de Dünya Kız Çocukları Günü’nün anlam ve önemini bir kez daha hissettik. Pedal çevirirken kız çocuklarının gücünü ortaya koyduğumuzu düşünüyorum," diyerek etkinliğin kendileri için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Osmaniye’deki bu özel etkinlik, kız çocuklarının toplumdaki yerini güçlendirmek için yapılan çalışmaların bir parçası olarak görüldü ve gelecek yıllarda da bu tür aktivitelerin devam etmesi bekleniyor.

Editör: Resul Özdil