İbrahim Tiken, ağabeyi Ramazan Tiken ile birlikte iş yerinde fıstık alım satımı için gerekli ödemeleri yapmak üzere bankaya gitti. İki kardeş, bankadan 3 milyon TL nakit çekerek, parayı iki torbaya bölüştürdü. İbrahim Tiken, poşetlerle birlikte aracına bindiği sırada, kar maskeli bir kişi aracın kilitli kapısını zorladı ve silahını ateşleyerek Tiken'den kapıyı açmasını istedi. Tiken, kendini araçtan dışarı attıktan sonra, şüpheli aracın ön koltuğunda bulunan para dolu poşetlerden birini alarak motosikletle kaçtı. Şüphelinin tabancasından çıkan kurşun, İbrahim Tiken’in oturduğu koltuğa isabet etti.

Brüksel'de iklim gösterisi düzenlendi Brüksel'de iklim gösterisi düzenlendi

Polis Şüpheliyi Arıyor

İbrahim Tiken'in şikayeti üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyeti, şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Tiken: "Şüphelinin Yakalanmasını İstiyorum"

Soygunun ardından konuşan İbrahim Tiken, şüphelinin bir an önce yakalanmasını ve zararının giderilmesini talep etti. Tiken, yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı:

"Gaziantep Toptancılar Sitesi’nin bulunduğu yerden bankalara para çekmek için geldik. Aracımız yolun karşısında olduğu için ağabeyim aracı çevir gel dedi. 3 milyon TL parayı iki poşete, birine 1 diğerine 2 milyon TL şeklinde yerleştirip arabayı bıraktım. Çıkarken sağıma soluma baktım, kimse yoktu. Dönüp direksiyon tarafından arabaya biner binmez direkt kilide basıp arabayı kilitledim. Arabayı çalıştırmadan birisi aracın sağ tarafından kapıya yüklenip aç kapıyı diye bağırdığını duydum. Direkt bir el ateş etti, cam kırıldı. Arabayı çalıştırmak için kontağı çevirdim, bu defa ikinci kez ateş açtı. Bu defa ben kendimi kapıyı açıp canımı kurtarmak için dışarı atladım. İki poşet paranın birini aldı, diğerini almaya çalışırken poşet yırtıldı ve o paralar arabanın içinde kaldı. Poşeti alıp motorla kaçtı. Hırsız kar maskeliydi. Toplamda 1 milyon TL param çalındı. Antep fıstığı işi yapıyorum, onun için ödemelerimiz vardı, bankadan para çekmiştik. Sıktığı kurşun oturduğum koltuğa denk geldi. Toptancılar sitesinin bulunduğu yerdeki bankalar önünde bu olaylar hep oluyor. Hırsızlık yapanlar o mevkide insanları gözlemliyor. Bundan birkaç ay önce aynı noktada bir esnafın 1 milyon 750 bin TL’si çalındı. Hırsızların bulunmasını ve gerekli cezayı almalarını istiyoruz."

Editör: Ersin ŞİMŞEK