Emre Karayel, 18 Ekim 1972'de Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. Çocukluğunu Kadirli'nin sıcak ve samimi atmosferinde geçiren Karayel, eğitimine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde devam etti. İlk olarak Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümüne giren Karayel, daha sonra sanat tutkusunun peşinden giderek Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümüne geçti ve 1999 yılında mezun oldu.

Emre Karayel333

Karayel'in profesyonel kariyeri TRT'de sunuculuk yaparak başladı. 2000 yılında TRT'de yayımlanan "Ablam Böyle İstedi" dizisi ile oyunculuk kariyerine adım attı. 2003 yılında "Bir İstanbul Masalı" dizisindeki "Zekeriya" karakteri ile şöhreti yakaladı. Ardından "Gümüş", "Kurtlar Vadisi Pusu" ve "Canım Ailem" gibi popüler dizilerde rol aldı.

Oyuncu Emre Karayelin Bindigi Ucaga Yildirim Carpti Zoan

Sinemada da kendini gösteren Karayel, ilk beyaz perde deneyimini 2006 yılında Onur Ünlü'nün yönettiği "Polis" filmi ile yaşadı. Bu başarıyı "Zincirbozan", "Usta" ve "Başka Dilde Aşk" filmleri takip etti. Sokak hayvanlarına uygulanan şiddeti vurgulamak amacıyla çekilen "Ezber" adlı kısa filmde de dikkat çekici bir performans sergiledi.

Mersin keşfedilmeyi bekliyor Mersin keşfedilmeyi bekliyor

Emre Karayel In Aci Gunu 1704193791 559 X750

Karayel, tiyatro sahnesinde de önemli roller üstlendi. "Testosteron", "Othello", "Ghetto" ve "Azizname" gibi oyunlarda yer aldı. "Testosteron" oyunundaki performansıyla 13. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

G2 D1 W N Mb R4Bpr3 Kvd Xvew6L Hu K Mxyl3 E Body

FOX'ta yayımlanan "1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk" adlı dizide başrolleri Demet Evgar ile paylaşan Karayel, televizyon dünyasında da iz bırakmayı başardı. 2017 yılında FOX'ta yayımlanan "Sıradaki Gelsin" ve Kanal D'de yayımlanan "Çarkıfelek" yarışma programlarını sundu.

Emre Karayel-1

Emre Karayel, sadece sahne ve ekranlarda değil, aynı zamanda at yarışlarında da kendini gösterdi. Türkiye Jokey Kulübünün asli üyesi olan Karayel'in yarış atları bulunmaktadır. Bu atlardan biri olan Yiğit Kardeş, 16 Ekim 2022'de Veliefendi Hipodromu’nda 10. Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman adına koşulan yarışta birinci oldu ve Karayel'e 1 milyon 707 bin lira kazandırdı.

Osmaniye'nin gururu Emre Karayel, sanat dünyasındaki başarıları ve çeşitli alanlardaki etkinlikleri ile hemşehrilerinin göğsünü kabartmaya devam ediyor.

Editör: Öznur Atayeter