Gemlik Kitap Limanı’nda edebiyat gecesi Gemlik Kitap Limanı’nda edebiyat gecesi

Kadirli Kaymakamlığı ve Kadirli Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen Kadirli Kitap Fuarı, Prof. Dr. Turan Güven Kültür ve Sanat Merkezi'nde coşkuyla açıldı.

Açılış programı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Beyoğlu'nun sunumuyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan program, kitap fuarının heyecanını Kadirli halkıyla buluşturdu.

Kadi̇rli̇'de İlk Ki̇tap Fuari Heyecani Başladi (2)Osmaniye İl Kültür Müdürü Burhan Torun'un açılış konuşmasında, Kadirli'nin kültür ve edebiyata verdiği önemi vurguladıktan sonra, fuarın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. Torun, fuarın Kadirli'deki kültür hayatına önemli bir katkı sunacağını belirtti.

Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar ise konuşmasında, Kadirli'nin kültürel zenginliğine dikkat çekerek, kültüre verilen önemin altını çizdi. Yazarların ve kültürün temsilcilerinin bir araya geldiği bu etkinliklerin önemine değinen Olcar, kültürel mirasa sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

Programda konuşan Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, okuma alışkanlığının önemine vurgu yaparak, kitap fuarlarının bu alışkanlığın gelişmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Güney, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadi̇rli̇'de İlk Ki̇tap Fuari Heyecani Başladi (3)Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen halk oyunları gösterisi ve yazarlara plaket verilmesiyle renklenen programda, Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, programa katılan kadınlara karanfil hediye etti.

Protokol tarafından stantların gezilmesiyle sona eren programda, birçok kurum müdürü, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yazarlar katılım gösterdi.

Türkiye'nin farklı illerinden 22 yazarın katıldığı fuar, 13 Haziran tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor. Kadirli Kitap Fuarı, kültür ve edebiyat tutkunları için dopdolu etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Editör: Fatma Hakkoymaz Şimşek