Sergi, Artİstanbul Feshane'de yapılan açılış töreniyle başladı ve toplam 903 sanatçının 2 bin 412 eserini kapsayan koleksiyon, 7 farklı mekanda 15 Aralık’a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Açılışta bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taviloğlu’nun 50 yılı aşkın bir sürede gerçekleştirdiği bu koleksiyonun büyük bir emek ve özveri ürünü olduğunu belirtti. İmamoğlu, “Taviloğlu Koleksiyonu, gerçekten çok önemli bir çalışma. Bu süreçte olmamız bizi gururlandırıyor. Kendisi iş hayatında zaten çok önemli bir marka üretti. Aynı arzu ve emeği bu sergi için de ortaya koydu. İstanbul’a böyle bir koleksiyonu armağan ettiği için çok teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

Mustafa Taviloğlu, serginin açılışında büyük bir heyecan yaşadığını ifade ederek, sergiye büyük bir emek harcandığını söyledi. Taviloğlu, serginin oluşturulmasında birçok önemli kişinin katkı sağladığını belirterek, “Onlar olmasaydı bu işlerin altından kalkmam mümkün olmazdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, İBB Miras ve Kültür AŞ’ye çok teşekkür ederim. Desteklerini hiç esirgemediler,” diye konuştu.

Serginin detaylarına değinen Taviloğlu, “Bu zor işi bitirebildiğimiz için çok mutluyum. Güzel bir süreç yaşadık ve bu önemli sergiyi açabildik. Niyetimiz elimizdeki eserleri bir defada sergileyebilmekti ve İstanbul’un farklı yerlerindeki mekanlarla birlikte bu mümkün hale geldi,” şeklinde konuştu.

Sergi boyunca çeşitli etkinlikler ve konferanslar da düzenlenecek. Taviloğlu, “Sergi süresince 16 konferans düzenleyeceğiz ve yaklaşık 80 sanatçıyı burada misafir edeceğiz. Sergi boyunca uluslararası boyutta önemli bir sürece şahitlik edeceğiz,” dedi.

"Kısa Bir Komşuluk" eserleri bu sergide "Kısa Bir Komşuluk" eserleri bu sergide

‘Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikayesi’ sergisi, Artİstanbul Feshane, Galeri Eyüpsultan, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Sanat Müzesi, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve Müze Gazhane’de ücretsiz olarak görülebilecek. Sergi, sanatseverler ve kültür meraklıları için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Kaynak: Foto: AA