Motosiklet ve Traktör Çarpıştı: Sürücü Ağır Yaralı Motosiklet ve Traktör Çarpıştı: Sürücü Ağır Yaralı

Alımlar, 07-21 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak ve başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Detaylar ve başvuru koşulları, ilgili kurumların resmi internet sitelerinde yer alan 2025 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini kılavuzunda belirtilmiştir.

Alım Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı, 9.075 jandarma, 5 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık branşları için toplamda 9.690 uzman erbaş alımı yapacaktır. Başvuru için adayların 2023-2024 yıllarında aldıkları KPSS puanı üzerinden değerlendirileceği ve başvuru yapacakların en az 50 puan almış olmaları gerektiği belirtilmiştir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaktır.

Jandarma, 6940 Uzman Erbaş Alımı İle Güçleniyor Başvuru Detayları Ve Branşlar (1)Giriş Koşulları ve Başvuru Şartları

Başvuru yapacak adayların Türk vatandaşı ve erkek olması, 20-27 yaş aralığında bulunması, en az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olması ve askerlik hizmetini yapmışsa, terhis tarihinin üzerinden beş yıldan fazla geçmemiş olması gerekmektedir. Askerlik hizmetini yapmamış adaylar için bu şart aranmamaktadır. Ancak, askerlik görevini yapmakta olan adaylar için birlik komutanlıkları tarafından düzenlenen nitelik belgesinden en az 80 puan almış olma zorunluluğu vardır.

Başvurular için adayların sağlık durumlarının uygun olması, disiplin cezası almış olmamaları, askeri okullardan veya JSGA'dan herhangi bir sebeple çıkarılmamış olmaları gibi şartlar aranmaktadır. Ayrıca, vücut yapısında bozukluk olmaması, herhangi bir dövme veya zarar verme izinin bulunmaması gibi fiziksel koşullar da önemlidir.

Jandarma, 6940 Uzman Erbaş Alımı İle Güçleniyor Başvuru Detayları Ve Branşlar (3)İletişim Bilgileri

Adaylar başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye, Jandarma Genel Komutanlığı'nın ve JSGA'nın resmi internet sitelerinden ulaşabilirler. Ayrıca, JSGA Başkanlığı Personel Temin Merkezi Komutanlığı, Beytepe/Çankaya/Ankara'da hizmet vermekte olup, telefonla da başvuru süreci hakkında bilgi alınabilmektedir.

Başvuru süreci ve şartlarla ilgili daha fazla bilgi için şu internet adreslerinden ulaşabilirsiniz:

Son başvuru tarihi 21 Ekim 2024 olup, tüm adayların başvuru yaparken başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve belirtilen koşulları sağlamaları gerekmektedir.

Editör: Enes şimşek