İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülkede yaşanan istifa krizi ve CHP ile görüşmelere değindi. Zorlu, özellikle Diyarbakır'daki üye istifalarına dikkat çekerek, bu durumu "manipülatif, bütünleşik, yer yer planlı bir saldırı" olarak değerlendirdi.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine de yer veren Zorlu, "Partimize yönelik manipülatif, bütünleşik, yer yer planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Zorlu, CHP ile görüşen İYİ Partilileri eleştirerek, "Bu ismi geçen arkadaşlardan bir tanesi bugün İstanbul dışında yakın bir ilin bir belediye meclis üyemizi arıyor. Diyor ki, 'Biz bu akşam bir TV kanalında, bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi meclis üyeleri olarak ifade edeceğiz. Siz de istifa edin…' CHP bir başka kişinin ismini vererek, 'Size onunla bir görüşme ayarlayalım' diyor. Bunun adı, operasyon siyasetidir." şeklinde konuştu.

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı? Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

Ayrıca, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yüksek kira açıklamalarına yönelik eleştirilerde bulunan Zorlu, "Ülkenin para politikasından sorumlu kurumun başkanı, 'İstanbul'da ev bulamadık, müthiş pahalı, annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, İYİ Parti içindeki istifa krizi ve parti ile CHP arasındaki görüşmelere dair yaşanan gelişmeleri vurguluyor.