Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün Destekleriyle

İstinye Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle "Sinema ve Yapay Zeka" etkinliği düzenledi. Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirilen etkinlik, yapay zekanın sinema sektöründeki kullanımı ve etkilerine odaklandı.

Katılımcılar ve Açılış Konuşmaları

Etkinliğe, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve film ile medya sektöründen birçok isim katıldı. Birol Güven, yapay zekanın önemine değinerek, "Sinema belki de yapay zeka ile en fazla ilgili sektör. Bu konuda yapacak çok şey var," dedi ve 21. yüzyılın Türklerin yüzyılı olması için yapay zekanın iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.

664Ece12Ca5D2

Panel ve Konuşmalar

Etkinlik boyunca dört ana başlık altında konuşmalar yapıldı:

  1. Geçmişten Günümüze Yapay Zeka
  2. Yapay Zeka ile İnsan Olma Mücadelesi
  3. Beyaz Perdede Yapay Zeka
  4. Sinema Sektöründe Yapay Zekaya

Bu panellerde, yapay zekanın sinema üzerindeki etkileri ve geleceği tartışıldı.

Yapay Zeka ve İstihdam

Birol Güven, yapay zekanın gelişmesiyle yeni iş alanlarının açılacağını belirtti. "Yapay zeka konusunda yapılacak çok şey var. Biz burada bir başlangıç yapıyoruz ve yeni sorular sordurmasını umuyoruz. Bu kalabalıkla bir yapay zeka takip grubu kuracağız ve Eylül ayında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde tekrar edeceğiz," şeklinde konuştu.

Hatay'da düğün hazırlığı yapan genç kız kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi Hatay'da düğün hazırlığı yapan genç kız kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

664Ece1303Fee

Etkinlik Konuşmacıları

Etkinlikte, sektörün önde gelen isimleri Emrah Kaya, Cenk Caner, Mustafa Cıvlız, Emre Yetim, Yusuf Fırat Atmaca, Renan Bilek, Barış Erdoğan ve Eylem Kaftan da yer aldı ve yapay zeka ile sinema sektöründeki deneyimlerini paylaştılar.

Geleceğe Bakış

"Sinema ve Yapay Zeka" etkinliği, Türkiye'nin yapay zeka ile ilgili atılımlar yapması gerektiğini ve bu alanda sinema sektörünün öncü olabileceğini gözler önüne serdi. Etkinlik, yeni işbirliklerine ve projelere kapı araladı.

Yapay Zeka

Kaynak: UHA