İstiklal Savaşı gazisi torunu olan Burdur Kemer Kaymakam Zeynep DEMİR, genç yaşına rağmen bölgenin sevilen ve saygı duyulan isimlerinden biri haline geldi. 26 Kasım 1996 yılında Ağrı İli Merkez İlçesinde doğan Demir, 2019 yılında Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2022 yılında İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, 2023 yılında Bilecik Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. Deprem bölgesi görevlendirmesi kapsamında Gaziantep’te görev yaparak, büyük bir özveriyle çalıştı.

Akdeniz'de deniz suyu sıcaklığının 31 dereceyle rekor seviyeye ulaşması bekleniyor Akdeniz'de deniz suyu sıcaklığının 31 dereceyle rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Kaymakam Zeynep Demir

Kaymakam Zeynep DEMİR, Ankara’nın Pursaklar ilçesinde Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli’nin refakatinde stajını başarıyla tamamladıktan sonra, İçişleri Bakanlığı’nın 30 Nisan 2024 tarihli onayı ile 6 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla Burdur’un Kemer ilçesinde göreve başlamıştır. Evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaymakam Zeynep Demir5

Bölge Halkının Gönlünde Taht Kurdu

Kaymakam Zeynep Demir, sadece resmi görevleriyle değil, toplumun her kesimine gösterdiği ilgi ve şefkatle de gönüllerde taht kurdu. Şehit ailelerine verdiği önem ve destekle bilinen Demir, yaşlı ve hastaların yanı sıra şehit ailelerine de sık sık zaman ayırıyor. Bu özverili çalışmaları, bölge halkı tarafından büyük takdirle karşılanıyor.

Kaymakam Zeynep Demir3

Gençler ve Çocuklarla Örnek Bir İdareci

Kaymakam Demir, özellikle gençler ve çocuklarla kurduğu güçlü bağ ile de dikkat çekiyor. Sık sık anaokullarını ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya gelen Demir, onların eğitimine ve gelişimine katkı sağlamak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Gençler için modern bir örnek teşkil eden Kaymakam Zeynep Demir, öğrencilerin kitap okuması için de birçok proje başlattı.

Kaymakam Zeynep Demir14

Bölge halkının sevgisini ve saygısını kazanan Kaymakam Zeynep Demir, gelecekte de örnek bir idareci olarak anılmaya devam edecek. Kemer ilçesindeki görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar ve gösterdiği insani yaklaşımla, topluma örnek bir lider olarak ışık saçıyor.

Kaymakam Zeynep Demir7

Kaymakam Zeynep Demir13Kaymakam Zeynep Demir8

Istiklal Madalyası

Editör: Mustafa Düzenli