Ülke genelinde işsizlik oranı ise yüzde 9,4 olarak kaydedildi. İstanbul, başkent Ankara ve Ege Bölgesi'nin üçüncü büyük şehri İzmir’in işsizlik oranlarına göre daha düşük bir oran sergiliyor.

Çalışan

Ankara ve İzmir’de İşsizlik Yüksek

Adana'da pikabın çarptığı kişi yaralandı Adana'da pikabın çarptığı kişi yaralandı

Ankara'da işsizlik oranı yüzde 11,2, İzmir’de ise yüzde 11,4 olarak belirlendi. İstanbul’daki istihdam oranı yüzde 51,9 olarak ölçülürken, Ankara'da bu oran yüzde 48,5, İzmir’de ise yüzde 47,9 olarak kaydedildi. Türkiye genelinde istihdam oranı ise yüzde 48,3 seviyesinde.

İçeriden Gelen Siber Tehditlere Dikkat: Çalışan Kaynaklı Kötü Niyetli Eylemler Türkiye'deki Şirketlerin %29'Unu Etkiliyor

İşgücü Katılım Oranı Yüksek

Türkiye genelinde işgücü katılım oranı yüzde 53,3 iken, İstanbul’da bu oran yüzde 57, Ankara’da yüzde 54,6, İzmir’de ise yüzde 54,1 olarak belirlendi.

İpa'dan Şaşırtan Araştırma İstanbul Ve Londra'daki Asgari Ücretliler Arasındaki Fark (1)En Yüksek ve En Düşük İşsizlik Oranları

En yüksek işsizlik oranları Hakkari’de yüzde 23,3, Van’da yüzde 19,1 ve Osmaniye’de yüzde 16,7 olarak ölçüldü. Depremlerden büyük ölçüde etkilenen Hatay’daki işsizlik oranı ise yüzde 15,6 olarak kaydedildi. Karadeniz bölgesindeki Sinop ise yüzde 4,8 ile en düşük işsizlik oranına sahip. Kastamonu ve Burdur’daki işsizlik oranları sırasıyla yüzde 4,9 ve yüzde 5,1 olarak belirlendi.

Tüikİşsizlik Oranı Düşüşe Geçti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, işsizlik oranı Mayıs ayında ikinci kez üst üste azaldı. Nisan ayında yüzde 8,5 olan işsizlik oranı, Mayıs ayında yüzde 8,4’e düştü. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, Mayıs ayında işsiz sayısı aylık bazda 27 bin azalarak 3 milyonun biraz üzerine çıktı.

Editör: Enes şimşek