Meteoroloji alanında uzman Prof. Dr. Orhan Şen, Balkanlar'dan gelecek soğuk hava dalgasının İstanbul'u etkileyeceğini belirterek, ilk karın düşeceği tarihi paylaştı. Sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşmesi beklenirken, Türkiye genelinde ocak ayının ortalarından itibaren soğuk hava tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, "10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası geliyor. İstanbul'a da kar yağacak. Henüz 10 gün var. Bu olasılık artabilir. Sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşebileceği soğuk hava geliyor." dedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, bu hafta yurdun geniş kesimlerinde yağışlar etkili olacak.

Uyarılar ve Tahminler

- Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu duruma karşı sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunmalıdır.

Osmaniye'de Büyük Operasyon: Aranan 8 Şahıs Yakalandı Osmaniye'de Büyük Operasyon: Aranan 8 Şahıs Yakalandı

- Hava sıcaklığı: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

- Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.