İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'dan yapılan son açıklamalara göre, bölgesel yağışların gece saatlerinden itibaren il genelinde etkisini artırması bekleniyor.

Osmaniye'de ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı Osmaniye'de ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

İstanbul Yağış (5)

Yağışların Güçlenmesi Bekleniyor

AKOM, gün boyu aralıklarla görülecek bölgesel yağışların gece saat 22:00 itibarıyla il genelinde etkisini artıracağı uyarısında bulundu. Pazartesi günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların, özellikle 30-60 kg/m² civarında kuvvetli olacağı belirtiliyor. Bu durumun, kısa süreli su baskınlarına, göllenmelere ve diğer olumsuzluklara yol açabileceği ifade ediliyor.

İstanbul Yağış (4)Olumsuzluklara Karşı Tedbirli Olunmalı

İBB'nin açıklamasında, kuvvetli yağışların neden olabileceği potansiyel olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

İstanbul Yağış (2)Mesai saatleri dışında nöbetçi personel görevlendirilmesinin önemine dikkat çekilerek, yağışların yol açabileceği olumsuz etkiler karşısında gereken önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

İstanbul Yağış (3)Bu çerçevede, özellikle yoğun yağışların beklendiği saatlerde, su baskınlarına karşı dikkatli olunması, yol ve trafik durumunun izlenmesi, ve olası acil durumlar için hazırlıklı olunması önem taşıyor.

İstanbul Yağış (1)Yerel yönetimler ve ilgili kurumlar, sürecin daha güvenli bir şekilde yönetilmesi için gerekli tedbirleri alacaklarını duyurdu.

Kaynak: Foto: Sosyal Medya