Maçta Le Normand'ın kendi kalesine attığı golle başlayan İspanya, Rodri, Ruiz, Nico Williams ve Olmo'nun golleriyle galibiyetini perçinledi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan dolu bir maç sonunda İspanya Milli Futbol Takımı, Gürcistan'ı mağlup ederek son 8 takım arasına adını yazdırdı. Karşılaşmanın detaylarına göre İspanya, maça hızlı başladı ve ilk yarıda Le Normand'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda ise Rodri'nin 39. dakikada attığı golle skor 2-0'a geldi.

Whatsapp Image 2024 06 30 At 23.52.28İspanya, üstünlüğünü sürdürerek 51. dakikada Ruiz'in golüyle farkı 3'e çıkardı. Gürcistan ise maç boyunca direnç göstermeye çalışsa da Nico Williams'ın 75. dakikada attığı golle işleri daha da zora girdi. Son dakikalarda Olmo'nun kaydettiği golle İspanya, maçtan 5-0 galip ayrıldı ve çeyrek finale yükseldi.

Türkiye Şampiyonası'na Nevşehir damgası Türkiye Şampiyonası'na Nevşehir damgası

İspanya Milli Takımı'nın bu galibiyeti, turnuvadaki iddiasını sürdürmesini sağlarken, futbolseverlerin de heyecanını artırdı. İspanya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise turnuvanın ilerleyen günlerinde belirlenecek.

Editör: Resul Özdil