İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Kirman kentinde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin sert bir açıklama yaparak olayın sorumlularına karşı sert bir mücadele sözü verdi. Hamaney, Kasım Süleymani'nin mezarının yakınında düzenlenen saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Katiller, kesin hedefimizin onları ezmek ve adil bir şekilde cezalandırmak olduğunu bilsinler. Bu felaketin karşılığı çok sert olacak" ifadelerini kullandı.

Saldırının, ABD'nin 2020'de düzenlediği suikast sonucu ölen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin mezarının yakınında gerçekleşmesi, olayın hassasiyetini artırdı. Hamaney, saldırının gerçekleştiği Kirman kentinde yaptığı açıklamada, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, saldırının arkasındaki kişilere yönelik sert bir dil kullandı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Konser" ile yeni sezona başladı Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Konser" ile yeni sezona başladı

Hameney, "Taş yürekli katiller, halkın Kasım Süleymani'nin mezarını ziyaret etme sevgisine ve coşkusuna dayanamadılar. Katiller, kesin hedefimizin hem masumların kanına bulanmış elleri hem de onları bu hataya sürükleyen yozlaşmış ve fesat beyinleri ezmek ve adil bir şekilde cezalandırmak olduğunu bilsinler. Bu felaketin karşılığı çok sert olacaktır" dedi.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 103 olarak açıklanmış, 141 kişi de yaralanmıştı. Henüz saldırının detayları ve sorumlularıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Hamaney'in bu açıklaması, bölgede gerginliği artırabilir ve uluslararası ilişkilerde yeni bir krize yol açabilir.