Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lübnan’daki Türkmenler için “kapımız açık” sözlerinin ardından, Manisa’da yaptığı açıklamalarda “Almanya’dan her gün bir uçak sığınmacı gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Lideri’nin Açıklamaları

CHP lideri Özgür Özel, yaptığı açıklamada, “Çıldırmamak elde değil. Eurofighter uçak almak karşılığında Almanya’dan sığınmacı alacak” şeklinde ifadelerde bulundu. Özel’in bu iddiaları, Türkiye’deki siyasi tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Fahrettin Altun’un Yanıtı

Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Özel’in daha önce Dezenformasyonla Mücadele Merkezleri tarafından üç kez yalanlanan bu iddiaları yeniden gündeme getirdiğine dikkat çekti. Altun, “Almanya'da yasal oturma hakkı bulunmayan üçüncü ülke (Suriye, Afganistan vb.) vatandaşlarının Türkiye’ye gönderilmesine ilişkin bir anlaşma kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Almanya ile Sığınmacı Anlaşması İddiası Yalanlandı

Altun, Türkiye’nin “Eurofighter uçak alma karşılığında” sığınmacı kabulüne onay verdiği iddialarının da tamamen asılsız olduğunu vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Olaf Scholz arasında, her hafta yasal oturma hakkı olmayan 500 Türk vatandaşının Türkiye’ye gönderilmesi konusunda bir anlaşma yapıldığı yönündeki iddiaların da 27 Eylül 2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandığını belirtti.

Dezenformasyonun Kaynağı

Altun, “Aynı iddialar, Türk kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yeniden servis edilmiştir” diyerek, bu tür asılsız haberlerin Türkiye karşıtı sosyal medya hesapları tarafından yayıldığını ifade etti. 29 Eylül tarihinde bu iddiaların asılsız olduğu ve kullanılan görüntülerin kurgusal olduğu, Merkez tarafından kamuoyuna detaylı bir biçimde açıklanmıştı. Altun, ayrıca, 15 Ekim’de yapılan bir açıklamada da bu iddiaların belgeleriyle yalanlandığını kaydetti.

Tanker ile Motosiklet Çarpıştı, Bir Ölü Tanker ile Motosiklet Çarpıştı, Bir Ölü

Doğru Bilgilendirme Çağrısı

Son olarak, Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den toplumun doğru bilgilendirilmesi adına dikkatli olmasını ve dezenformasyon faaliyetlerine aracılık etmemesini istedi. Altun, Türk vatandaşlarının “toplu halde” veya üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye’ye gönderilmesine dair herhangi bir uygulamanın kabul edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Bu gelişmeler, Türkiye’deki sığınmacı politikaları ve siyasi tartışmalar açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Editör: Enes şimşek