Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlık Seçimini 5 Oy Farkla Kazandı: "Türk Futbolu Kazandı"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, İbrahim Hacıosmanoğlu 5 oy farkla yeni başkan seçildi.

Abone Ol

274 delegenin oy kullandığı seçimde Hacıosmanoğlu, 134 oy alırken rakibi Mehmet Büyükekşi 129 oyda kaldı.

"Sorunları Futbol Ailesiyle Birlikte Çözeceğiz"

Başkanlık görevini devralan Hacıosmanoğlu, ilk açıklamasında Türk futbolunun yaşadığı sorunlara değindi ve çözüm sürecinde futbolun tüm paydaşlarıyla işbirliği yapacaklarını vurguladı. "Cenab-ı Allah bize bu teveccühü gösteren insanlara mahcup etmesin. İlk önce kardeşliği yayacağız. Bize bir adım gelene on adım geleceğiz. Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Amatör kulüpleri, lig temsilcileriyle oturacağız, sorunları masaya koyacağız. Futbolun sorunlarını futbolun aileleriyle beraber çözeceğiz," ifadelerini kullandı.

"Ben Değil, Türk Futbolu Kazandı"

Hacıosmanoğlu, futbolu adil ve adaletli bir şekilde yöneteceklerini belirterek, "Yükümüz ağır, sorumluluğu çok ama ilkelerimiz belli. Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz. Tüm futbol ailesi ile birlikte uzlaşı içerisinde sorunları çözeceğiz. Biz Mecnun başkanla yola çıkarken formalarımızı çıkardık. Futbol son dönemde kaosa uğradı. Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı," dedi.

Zorlu Yarışta 5 Oy Fark

Genel Kurul'da yapılan oylamada 134 oy alarak başkanlık koltuğuna oturan İbrahim Hacıosmanoğlu, seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Rakibi Mehmet Büyükekşi ise 129 oy alarak seçim yarışını tamamladı.

Hacıosmanoğlu'nun başkanlık görevine başlamasıyla birlikte, Türk futbolunda yeni bir dönemin başlayacağı ve futbolun mevcut sorunlarına çözüm bulunması için yoğun bir çalışma sürecine girileceği öngörülüyor.