Sarı kırmızılılar, Prag’da oynanacak rövanş karşılaşmasını kazandıkları takdirde, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan ilk Türk kadın futbol takımı olacak.

Tarihi Mücadele: Galatasaray Petrol Ofisi 2-2 Slavia Prag

Necmettin Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya Galatasaray Petrol Ofisi, Gamze, Ecem, Eda, Jazmin, Benan, Emine Ecem, Ebru, Kristina, Usme, Arzu ve Andrea Staskova ilk 11’i ile çıktı. İlk yarıda her iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken, devreye 0-0 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda ise Galatasaray Petrol Ofisi fırtınası esti. Takımın yıldız golcüsü Andrea Staskova, 56. ve 66. dakikalarda attığı iki golle sarı kırmızılıları 2-0 öne geçirdi. Ancak Slavia Prag pes etmedi. Çekya ekibi, 77. dakikada Szewieczkova ile farkı bire indirdi. Uzatma dakikalarında ise Kosikova'nın 90+8’de attığı golle mücadele 2-2 sona erdi.

Rövanşta Tarih Yazma Fırsatı

Bu skorla Galatasaray Petrol Ofisi, zorlu rakibi Slavia Prag karşısında avantaj elde edemese de umutlarını Prag’daki rövanş mücadelesine taşıdı. İki takım arasındaki kritik karşılaşma, 25 Eylül Çarşamba günü Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak. Galatasaray Petrol Ofisi, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan ilk Türk kadın futbol takımı olarak tarihe geçecek.

Andrea Staskova Parladı

Karşılaşmada Galatasaray’ın etkili isimlerinden biri olan Andrea Staskova, attığı iki golle takımını sırtladı. Teknik direktör ve takım arkadaşları, Staskova'nın performansının rövanş mücadelesi için de kritik olduğunu vurguladı.

Galatasaray’ın Hedefi Avrupa’da Başarı

Monaco - Barcelona Şampiyonlar Ligi Mücadelesi Şifresiz Yayınlanacak Monaco - Barcelona Şampiyonlar Ligi Mücadelesi Şifresiz Yayınlanacak

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, son yıllarda kadın futbolunda büyük atılımlar yaparak Avrupa'da da ses getirmeyi hedefliyor. Slavia Prag karşısında alınacak galibiyetle bu hedefin ilk önemli adımı atılacak ve Türk kadın futbolu için bir ilke imza atılacak.

Sarı kırmızılılar, rövanş mücadelesine hem tarih yazmak hem de Türk futbolunu Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek için hazırlanıyor.

Editör: Resul Özdil