Adana Emniyet Müdürü Arıkan muhtarların sorun ve taleplerini dinledi Adana Emniyet Müdürü Arıkan muhtarların sorun ve taleplerini dinledi

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada, tutuklanan Hediye Güran’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı.

13 Eylül’de gözaltına alınan ve tutuklanan Hediye Güran, kaybolan Narin’in ardından cep telefonunu değiştirdiğini açıkladı.

Eski telefonunu jandarmaya teslim ettiğini belirten Güran, cep telefonunun bozuk ve camının kırık olduğunu ifade etti.

Telefon Değişikliği ve Şüpheli İlişkiler

Savcılıkta verdiği ifadede, Narin’in kaybolmasından birkaç gün sonra eşinin kendisine yeni bir telefon aldığını söyleyen Hediye Güran, eski telefonunu jandarma ekiplerine gönüllü olarak teslim ettiğini belirtti.

Güran’a, Salim Güran ile telefon görüşmelerinin ve cevapsız çağrılarının tespit edilmesi üzerine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

Salim Güran ile arasında herhangi bir ilişkinin olmadığını iddia eden Güran, bu çağrılar ve görüşmelere dair detayları hatırlamadığını savundu.

Soruşturmanın Detayları

Olay günü Narin Güran’ı ve eşine ait aracı hiç görmediğini öne süren Hediye Güran, Narin’in annesi Yüksel Güran ile o gün yaptığı konuşmaları ve günün akışını detaylandırdı.

Soruşturma kapsamında, Hediye Güran’ın "Kasten öldürmeye iştirak" ve "Suç delillerini yok etmek" suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

Sulh ceza hakimliği, tutuklama gerekçesinde Hediye Güran’ın beyanlarının çelişkili olduğunu ve delillerin karartılması ya da kaçma riskinin bulunduğunu belirtti.

Editör: Ersin ŞİMŞEK