İskenderun’un Numune Mahallesi’nde bulunan ve ağır hasar nedeniyle yıkımına karar verilen 5 katlı binanın kontrollü yıkımı için güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri, çevredeki binalardaki vatandaşları tahliye ederek bölgeyi güvenli hale getirdi. Yıkım işlemleri, iş makineleri yardımıyla başladı.

Ancak, yıkım sırasında bina beklenmedik şekilde yan yattı. Yan yatan binanın bir kısmı, bitişikteki apartmanın balkonuna çarptı ve fırlayan beton parçaları, bir dairenin pencere camlarını kırdı. Olay yerine intikal eden ekipler, bölgedeki elektrik ve doğalgazı keserek güvenlik önlemlerini artırdı ve hasar tespit çalışmaları başlattı.

Olay anını cep telefonuyla kaydeden Sıla Fatma Akdemir, “Eve geldim baktım ki yıkım var. Araba içerisindeyiz, ben deprem gününü o sallantıyla tekrar yaşadım. Çok mağdurum ve çok korktum. Şikayetçi olacağım,” dedi.

Hatay'da yaralı bulunan atmaca tedaviye alındı Hatay'da yaralı bulunan atmaca tedaviye alındı

Yıkımdan olumsuz etkilenen Şerif Önal ise, “Yıkımın yapılacağından haberimiz yoktu. Evimize zarar vermişler, penceremizi, camımızı patlatmışlar. Yan komşumuzun balkon duvarını kırmışlar. Evimiz orada var ama biz giremiyoruz,” şeklinde tepki gösterdi.

Yetkililer, olayın ardından bölgedeki hasarı değerlendirmeye devam ederken, kontrollü yıkım sürecinin güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

Editör: Resul Özdil