Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, bütçe dağılımı ve yerel ihtiyaçlarla ilgili önemli soruları gündeme getirdi. Milletvekili Kara, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan bütçe aktarımlarının detaylarını istedi ve 2022 yılında bu kuruluşlara aktarılan 2 milyon 342 bin liralık fon, 2023’te bir milyon civarında, 2024’te ise on milyon liranın hangi kuruluşlara kullanıldığını sordu.

Nermin Yıldırım Kara, Hatay'daki konut ihtiyacına dikkat çekerek, depremzedeler için kalıcı konutların beklenildiğini ve Hatay'da yaklaşık 260 bin konut ihtiyacının bulunduğunu belirtti. Ocak ayında yapılan 33 bin konut ihalesine rağmen, daha fazla konut inşası için kullanılan kaynakların açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Milletvekili, ayrıca esnafların borç durumları ve Antakya'ya kadar uzanan yol ve kavşak projelerinin ne zaman tamamlanacağına ilişkin endişelerini dile getirdi. Eşya yardımlarının konumu ve mükellefler için tutulan tutanaklarda kaybolan malların akıbeti hakkında da bilgi talep etti.

Geely GU 07: 10 Dakikada %80 Şarj ile 600 KM Geely GU 07: 10 Dakikada %80 Şarj ile 600 KM

Kara, AFAD tarafından alınan bütçe payının yüksek olduğunu ancak bu payın yüzde 97 oranında azaldığını belirterek, bu durumun nedenlerini sorguladı. Ayrıca, hükümetin lojistik, koordinasyon eksiklikleri ve iş gücü planlaması konusundaki zorlukları kabul ettiğini belirtti ve bu konularda açıklama talep etti.