Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz'ın açıklamalarına göre, LGS'de başarılı olan üç öğrenci il genelinde dikkat çekti.

DOĞU Koleji öğrencisi Aşti Çetin, 484.939 puanla il birincisi olarak öne çıktı. Onu, Yunus Emre İlk ve Orta Okulu'ndan Argeş Sever 477.683 puanla ikinci ve Şemdinli Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu'ndan Bünyamin Geylan 474.940 puanla üçüncü takip etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrencilerin bu başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, başarılı öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Ayrıca öğretmenlerin emeklerine de teşekkürlerini ileten Yılmaz, öğrencilerin hayallerindeki okullara yerleşmeleri için desteklerinin süreceğini ifade etti.

Merkezî Yerleştirme ve Tercih Süreci Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" doğrultusunda merkezî yerleştirme ve tercih süreci 28 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. Öğrenciler, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına sınav puanlarına göre tercihlerini yapabilecekler.

Sivas'ta yeni dönem kurslar başlıyor Sivas'ta yeni dönem kurslar başlıyor

Sınavla öğrenci alan okullar arasında tercih yapacak öğrenciler, puan üstünlüğü, okul başarı puanı (OBP), yıl sonu başarı puanı (YBP), devamsızlık durumu ve öğrencinin yaşına göre yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Yerel yerleştirme sürecinde ise ikamet adresi, okul başarı puanı ve devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurulacak.

22 Temmuz'da açıklanacak olan yerleştirme sonuçlarıyla birlikte, öğrenciler hayallerindeki okullara yerleşme sürecini tamamlayacaklar. Yerleştirmeye esas nakil süreçleri ise iki dönem halinde gerçekleştirilecek.

Hakkari'de ve tüm Türkiye genelinde LGS sürecinde başarılı olan tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Editör: Resul Özdil