Hadise, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadına taciz, özel hayata tecavüz. Bu pis düşüncelere röportaj vermek, açıklama yapmak zorunda değilim" dedi.

Olay Nasıl Başladı?

Uriel Salnaitis KKTC'ye yerleşiyor! Uriel Salnaitis KKTC'ye yerleşiyor!

Geçtiğimiz günlerde Beren Saat, eşi Kenan Doğulu ile birlikte tatile çıkmış ve denize girerken görüntülenmişti. Ekol TV'de yayınlanan görüntülerde, bir muhabirin "Ben bu Beren'i yerim" dediği duyuluyor. Bu ifadeler sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki topladı.

Hadise'den Tepki

Hadise, olayla ilgili sessiz kalmayarak Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "İşte kadına taciz! İşte özel hayata tecavüz. Bu pis düşüncelere röportaj vermek, açıklama yapmak zorunda değilim. Bir daha 'Hadise neden magazinlere konuşmuyor' dediğinizde aklınıza bu video gelsin. İşini hakkıyla, ahlakıyla yapan tüm emekçileri tenzih ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kanal İnceleme Başlattı

Görüntülerin yayınlanmasının ardından, Ekol TV tarafından yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili haberi yayına hazırlayan çalışanlarla ilgili kurum içinde inceleme başlatılmıştır" denildi. Kanal, olayın soruşturulduğunu ve gerekli adımların atılacağını belirtti.

Muhabir Uğur Kotan'ın Açıklaması

Olayla adı anılan muhabir Uğur Kotan ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "İki gündür hakkımda yürütülen karalama kampanyasını sükunetle takip ediyorum. Bahsi geçen haberde söylenen sözü benim söylemediğim paylaştığım videoda oldukça açıktır. Ayrıca söyleyen kişiyi de 'sus lan' diyerek uyarıp söylediği sözlere dikkat etmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum... Bunların hepsi paylaştığım videoda kanıtlıdır. İki gündür bunca haksız hakarete maruz kalmama rağmen ölü taklidi yapan ilgili kurumu ve muhabirini de şaşkınlıkla izliyorum. Olayın aslını araştırmadan hakkımda yapılan yalan yanlış tüm haberler ve yapılan hakaretlerle alakalı hukuki süreç başlatılacaktır" dedi.

Hadise'nin cesur çıkışı, kadınların özel hayatlarına yönelik yapılan saldırılara karşı duyarlılığı artırırken, magazin dünyasında etik kurallara uygun habercilik yapılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Resul Özdil