Mesleğin Yüzakı Gazetecilere Yönelen Tehdit Kabul Edilemez

Burdur-Antalya yolunda kaza: Kontrolden çıkan otomobil bariyeri aşıp kayalıklara çarptı Burdur-Antalya yolunda kaza: Kontrolden çıkan otomobil bariyeri aşıp kayalıklara çarptı

Türkgün gazetesinin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili program nedeniyle Halk TV ile programın yorumcusu gazeteciler Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Timur Soykan’ı tehdit etmesi Basın Konseyi tarafından şiddetle kınandı.

O I F

Tehditler Kabul Edilemez

Bir siyasi partinin yayın organının 21.06.2024 tarihinde manşetten yayınladığı haberde, gazeteciliğin yüzakı olan değerli meslektaşları Terkoğlu, Ağırel, Pehlivan ve Soykan'ı tehdit etmesi kabul edilemez olarak nitelendirildi. Meslektaşları, Halk TV’de yaptıkları programda, Başkentin göbeğinde güpegündüz işlenen siyasi cinayetin soruşturması ve açılan davayla ilgili kamuoyunu aydınlatma görevini başarıyla yerine getirdikleri belirtildi.

Ekran Görüntüsü 2024 06 22 230500

Gerçek Gazetecilik Görevi

Haberde, gazetecilerin halkı bilgilendirerek gerçek gazetecilik görevini yerine getirdikleri, ‘şov yapıyorlar’ iddialarının ise asılsız olduğu ifade edildi. Tehditlere karşın gazetecilik görevini sürdürmeye kararlı olan Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel'in Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi oldukları vurgulandı.

Gazeteci Türkgün

Gazetecilere Destek Çağrısı

Basın Konseyi, tehdit edilen ve hedef gösterilen meslektaşlarının yalnız olmadıklarını belirterek, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme girişimlerine karşı tüm sorumluları göreve çağırdı.

Editör: Mustafa Düzenli