Süper Lig ve yardımcı, VAR, A Klasman ve yardımcı hakemler, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında maçlara çıkmama kararı almışlardı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu yetkililerin hızlı tepkisi ve alınan radikal tedbirlerin ardından futbol hakemleri, bu kararlarını değiştirdiklerini açıkladılar.

Süper Lig hakemleri, VAR hakemleri, yardımcı hakemler temsilcisi ve A klasman hakemleri temsilcisinin katılımıyla yapılan şeffaf toplantıda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye endişe ve taleplerini ilettikten sonra yapılan açıklamada, "Hakemler olarak kamu görevine geri dönme kararı aldık. Öncelikle sağlık durumu iyiye giden Halil Umut Meler ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Devlet kademeleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve adli mercilerin hızlı müdahalesiyle futbol hayatının normal akışına dönmesi yönünde kamu görevimize geri dönme kararı aldık." denildi.

Bursaspor'dan Tarihi Maç: 3. Lig'de Seyirci Rekoru Kırıldı Bursaspor'dan Tarihi Maç: 3. Lig'de Seyirci Rekoru Kırıldı

Hakemlerin talepleri arasında saha içi ve seyahat güvenliği, şiddet ve darp olaylarına karşı hakemlerin hukuki ve sağlık ihtiyaçlarının TFF tarafından üstlenilmesi, disiplin talimatlarına daha caydırıcı düzenlemelerin yapılması gibi konular bulunuyordu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu konularda gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. Hakemler, kamuoyundan aldıkları destek ve devletin aldığı tedbirlerle yeniden görevlerine dönmeye karar verdiler.