Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Anlamlı Destek! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Anlamlı Destek!

Tören, yerel saatle 11.00'de başladı ve ardından cenaze Gülen’in Pensilvanya’daki çiftlik evine götürülerken defin işlemi sürüyor.

ABD’nin New Jersey eyaletindeki Skyland Baseball Stadyumu’nda, Fetullah Gülen için cenaze töreni düzenlendi. FETÖ’ye bağlı sosyal medya hesapları ve YouTube kanalları üzerinden canlı yayınlanan törende Gülen’in takipçileri, duygusal anlar yaşadı. Cenaze töreni, yerel saatle 11.00’de başlarken stadyuma Gülen’in yakın çevresi ve FETÖ’ye bağlı birçok ismin katıldığı görüldü.

Cenaze Töreni Canlı Yayında İzleniyor

Cenaze töreni sırasında FETÖ’nün sosyal medya hesapları ve YouTube kanallarından canlı yayın yapıldı. Bu kanalların izleyici sayısının hızla arttığı gözlemlenirken, haber hazırlandığı sırada YouTube yayını yaklaşık 8.166 kullanıcı tarafından izleniyordu. Canlı yayın görüntülerinde, törene katılanların duygusal anları ve Gülen’e yönelik yapılan dualar dikkat çekti.

Skyland Baseball Stadyumu’ndaki törenin ardından cenaze, Fetullah Gülen’in uzun yıllardır yaşadığı Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evine götürüldü. Canlı yayın sırasında, cenaze aracının çiftlik evine varış anı da anbean aktarıldı. Pensilvanya’daki törene ise sadece Gülen’in yakın çevresi katıldı.

Fetö Elebaşı Fetullah Gülen’in Cenaze Töreni Abd’de Düzenlendi (1)Mezara Toprak Atmak İçin Yarış

Canlı yayın görüntülerinde, Gülen’in cenazesinin defnedildiği sırada mezara toprak atmak için yarışan kişilerin olduğu görüldü. Gülen’in çiftlik evinini bahçesinde defnedilen cenazeye katılanlar arasında, Gülen’in en yakın çevresinden birçok ismin toprak atmak için sıraya girdiği ve bu durumun duygusal bir yarışa dönüştüğü dikkat çekti. Katılımcılar, Gülen’in mezarına ilk toprağı atanlardan biri olabilmek için çaba gösterdi.

Fetö Elebaşı Fetullah Gülen İçin Skyland Baseball Stadyumu’nda Cenaze Töreni (1)Fetullah Gülen Kimdir?

1941 yılında Erzurum’da doğan Fetullah Gülen, 1970’lerde Türkiye’de dini bir cemaat lideri olarak tanınmaya başladı. 1999 yılında ABD’ye yerleşen Gülen, burada bir çiftlik evinde yaşamını sürdürdü. Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin arkasındaki isim olarak gösterilen Gülen, bu olayın ardından FETÖ’nün lideri olarak Türkiye ve dünya genelinde aranıyordu. Türkiye tarafından uzun yıllardır ABD’den iadesi talep edilen Gülen, ABD’deki yaşamını Pensilvanya’daki çiftlik evinde sürdürdü.

Fetullah Gülen’in cenazesinin ABD’de düzenlenen bir törenle defnedilmesi, FETÖ’nün uluslararası ağına dair yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Törenin ve sonrasındaki gelişmelerin FETÖ’nün gelecekteki stratejisi üzerinde nasıl bir etkisi olacağı ise merakla bekleniyor.

Editör: Resul Özdil