FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Cenazesine QR Kodla Giriş FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Cenazesine QR Kodla Giriş

Törende, ABD polisi Türk gazetecilerin görüntü almasını engellerken, stadyumun bulunduğu bölgede dron uçurmak yasaklandı.

Fetö Elebaşı Fetullah Gülen İçin Skyland Baseball Stadyumu’nda Cenaze Töreni (3)Cenaze Törenine Yoğun Katılım

5,500 kişilik kapasiteye sahip Skyland Baseball Stadyumu, FETÖ’nün çeşitli kollarından gelen binlerce terör örgütü üyesine ev sahipliği yaptı. Cenaze törenine katılanların, stadyuma yalnızca isimlerine özel hazırlanan QR kodlar ile giriş yapması istendi. Bu durum, törenin yalnızca örgüt mensuplarına kapalı olduğunu gözler önüne serdi.

Fetö Elebaşı Fetullah Gülen İçin Skyland Baseball Stadyumu’nda Cenaze Töreni (2)Gülen’in cenazesi, stadyuma siyah renkli bir Cadillac marka araçla getirildi. Törende, katılımcılara yönelik geniş güvenlik önlemleri alındı. ABD polisi, güvenlik gerekçesiyle Türk basın mensuplarının stadyuma girişine izin vermedi. Ayrıca, stadyumun bulunduğu Essex bölgesinde yerel saatle 10.00-14.00 arasında dron uçurmak yasaklandı.

Fetö Elebaşı Fetullah Gülen İçin Skyland Baseball Stadyumu’nda Cenaze Töreni (4)Törenin Detayları ve Güvenlik Önlemleri

Cenaze töreninin başlangıcı, yerel saatle 11.00’de gerçekleştirildi. Törenin 15.00’te sona ermesi beklenirken, cenazenin daha sonra Gülen’in Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evine götürülmesi planlandı.

FETÖ elebaşı Gülen’in cenaze törenine katılan örgüt üyeleri, özellikle güvenlik önlemlerinin titizlikle alındığı bir ortamda toplandı. ABD'den ve dünya genelinden gelen FETÖ üyeleri, güvenlik taramalarından geçerek stadyuma alındı.

FETÖ ile Mücadelede Devam Eden Operasyonlar

Fetullah Gülen’in ölümü sonrası FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürüyor. İstanbul merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, örgütün güncel yapılanması hakkında bilgi toplayan 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, "ByLock" gibi gizli haberleşme yöntemleri kullandığı ve örgütle irtibat kurdukları belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün askeri yapılanması içinde faaliyet gösteren bu kişilere yönelik soruşturmalar başlattı. Gözaltına alınanlardan 4’ü tutuklanırken, 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fetö Elebaşı Fetullah Gülen İçin Skyland Baseball Stadyumu’nda Cenaze Töreni (1)-1Cenaze törenini, FETÖ’nün üst düzey isimlerinden olan Suat Yıldırım kıldırdı. Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alıyor.

Fetullah Gülen'in cenaze töreni, sadece FETÖ’nün iç yapısına dair bilgiler sunmakla kalmadı; aynı zamanda uluslararası kamuoyunda da dikkat çeken bir olay oldu. Tören sırasında uygulanan güvenlik önlemleri ve basın mensuplarına getirilen kısıtlamalar, FETÖ ile mücadelenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. FETÖ'nün geçmişteki faaliyetlerinin yankıları, cenaze töreninin ardından da devam eden operasyonlarla hissedilmeye devam edecek.

FETÖ'nün yayın Organı Samanyolu Haber'in servis ettiği resimler

Fetullah Gülen Cenaze (4)Fetullah Gülen Cenaze (3)Fetullah Gülen Cenaze (2)Fetullah Gülen Cenaze (5)Fetullah Gülen Cenaze (1)

Muhabir: Haber: Resul Özdil / Foto: Sosyal Medya