FETÖ’ye yakın kaynaklar, cenazenin çarşamba günü gerçekleştirileceği iddialarını gündeme getirdi. Örgüt içindeki belirsizlikler, Gülen’in cenazesinin nerede yapılacağı ve kimin katılacağına dair süren tartışmalarla daha da derinleşti.

Cenaze Töreninin Detayları Belirsiz

SÖZCÜ TV yayınına katılan VOA muhabiri Mehmet Sümer, Gülen’in öldüğü hastanenin önünde cenaze töreninin tarihine dair bazı bilgiler paylaştı. Sümer, "Cenazesinin çarşamba günü yapılacağına dair bilgiler var. Ancak, Pensilvanya'daki çiftlik arazisi içine mi yoksa arazinin 5 kilometre mesafesindeki örgüte ait mezarlıkta mı defnedileceği konusunda hâlâ soru işaretleri var" ifadelerini kullandı. Sümer, ayrıca, bazı kaynakların Gülen’in ölümü ile ilgili olarak gizlilik talep ettiklerini ancak bu durumun uzun süre saklanamayacağını belirtti.

Hakan Şükür'den Fethullah Gülen'in Ölümüne Dikkat Çeken Paylaşım Hakan Şükür'den Fethullah Gülen'in Ölümüne Dikkat Çeken Paylaşım

Örgüt İçinde Tartışmalar ve Gizlilik

Gülen’in cenazesinin nereye gömüleceği, namazının kimin kıldıracağı ve cenazeye kimin katılacağı gibi konular, örgüt içinde tartışmalara neden oldu. MİT'in paylaştığı bilgi notlarına göre, bazı örgüt üyeleri Gülen'in ölüm haberinin gizlenmesi gerektiğini savunurken, diğerleri bu bilgilerin saklanamayacağını vurguladı. Özellikle, Cevdet Türkyolu'nun kendi kontrolünde bir cenaze töreni planladığı ve definin bir an önce yapılmasını istediği belirtiliyor. Ancak, ABD'deki örgüt üyeleri Avrupa’dan gelecek olanların beklenmesi gerektiğini savunuyor.

Cenaze Töreninin Planları

Cevdet Türkyolu’nun, cenaze töreninin ardından gizli bir defninin yapılması konusunda endişeler bulunuyor. Örgüt içinde, bu tür bir yaklaşımın Saidi Nursi benzeri bir imaj yaratma çabasıyla ilişkilendirildiği ifade ediliyor. Cenazenin az sayıda kişinin katılımıyla kaldırılması ve Cevdet Türkyolu’nun damadına ait arazi içinde ormanlık alana gömülmesi planlanıyor.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in cenaze törenine dair belirsizlikler devam ederken, örgütün liderinin ölümünün ardından kimin yöneteceği ve gelecekteki planların ne olacağı konusunda tartışmalar sürmekte. Bu belirsizlikler, hem FETÖ üyeleri hem de kamuoyu için merak konusu olmaya devam ediyor. Cenaze töreninin nasıl bir biçimde gerçekleştirileceği ve nereye gömüleceği, FETÖ’nün geleceği açısından da kritik bir öneme sahip.

Muhabir: Haber: Resul Özdil / Foto: AA