83 yaşında vefat eden Gülen’in ölümü, örgüte yakın kaynaklar tarafından doğrulandı. Gülen’in sağlık durumu son yıllarda kötüleşmişti ve ölümünden kısa bir süre önce, 13 Ekim 2024 tarihinde çekilen son görüntüleri sosyal medyada dolaşıma girmişti.

Son Görüntüleri 13 Ekim’de Ortaya Çıkmıştı

FETÖ lideri Gülen’in sağlık sorunları bir süredir biliniyordu. Son olarak 13 Ekim’de yayınlanan videoda, Gülen oldukça zayıf ve bitkin bir halde görülmüş, bu görüntüler kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara yol açmıştı. Gülen'in yakın çevresi, liderlerinin sağlık durumunun kritik olduğunu duyurmuş, ancak net bilgi verilmemişti. Gülen’in son görüntülerinin ardından ölüm haberi bugün geldi.

FETÖ’nün Geleceği Belirsiz

Gülen'in ölümüyle birlikte, FETÖ içerisinde liderlik mücadelesinin başlaması bekleniyor. Örgütün yıllık kazancının 250 milyon dolar civarında olduğu bilinirken, servetin ve yapının nasıl bölüşüleceği merak konusu oldu. Terör örgütü liderinin ölümü sonrası, örgüt içinde yaşanacak değişim ve yeni liderlik yapısı yakından takip edilecek.

Pensilvanya’da Öldü, Cenazesi Tartışma Konusu

Gülen’in cenazesinin nerede defnedileceği konusunda ise henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak, Gülen’in uzun yıllardır yaşadığı Pensilvanya’da defnedilme ihtimali üzerinde duruluyor. Türkiye’de hakkında pek çok dava bulunan Gülen’in mal varlıklarına el konulmuştu. Ancak yurt dışında sahip olduğu servet ve mal varlıkları örgüt içinde miras kavgasına neden olabilir.

Tepkiler Büyüyor

Gülen’in ölüm haberi üzerine sosyal medyada birçok kullanıcı, öfke dolu paylaşımlar yaptı. Özellikle Türkiye’de yıllardır terör faaliyetlerinden sorumlu tutulan FETÖ lideri için “Ateşi bol olsun” ve “Cehenneme bir kişilik rezervasyon yapıldı” gibi ifadeler gündeme damga vurdu.

Gülen’in Cenaze Töreni İçin Gurbet Mezarlığı Gündemde: FETÖ’nün Planları Neler? Gülen’in Cenaze Töreni İçin Gurbet Mezarlığı Gündemde: FETÖ’nün Planları Neler?

FETÖ lideri Gülen’in ölümüyle birlikte örgüt içinde nasıl bir değişim yaşanacağı, gelecek günlerde daha da netleşecek. 

Editör: Resul Özdil