Yapılan işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlı, ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Maça Damga Vuran Olay

Göztepe'nin ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada, maçın ilk yarısını Fenerbahçe'nin 2-0 önde tamamlamasının ardından, ikinci yarının başında saha karıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tribünlerde yer bulamayan sarı-lacivertli taraftarlara destek olmak amacıyla deplasman tribününe yöneldi.

20240818 001030-2Güvenlik önlemleri altında tribünden ayrılan Koç, oyuncuların çıkış tüneline doğru hareket ederken tribünlerden şişe ve diğer yabancı maddeler atılmaya başlandı. Bir şişenin isabet ettiği Ali Koç yere düştü ve bu sırada Göztepe'nin güvenlik görevlisi Fatih Özkan, Koç'u itti.

20240818 001253Arbede ve Hakem Müdahalesi

Olayın ardından, Ali Koç ve korumaları ile ev sahibi kulüp görevlileri arasında arbede yaşandı. Hakem Kadir Sağlam, durumu değerlendirdikten sonra oyunu durdurdu ve Ali Koç'un sahadan ayrılmasıyla karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

20240818 001304Ev Hapsi Cezası

Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayla ilgili olarak kendisine saldıran kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, Koç'u saha kenarında iten Fatih Özkan'ı gözaltına aldı.

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı öncesinde heyecan dorukta Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı öncesinde heyecan dorukta

20240818 001306Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Fatih Özkan, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakim, zanlıya ev hapsi cezası verdi.

20240818 001311Bu karar, spor dünyasında büyük yankı uyandırırken, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği yönündeki tartışmaları da yeniden gündeme getirdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yaşadığı olay ve sonrasında gelişen hukuki süreç, futbol maçlarında güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.


EDİTÖR NOTU: Bu karara itiraz edilir ev hapsi kararı en kısa sürede ortadan kalkar yapanın yanına kar kalırsa şaşmam... 

Editör: Resul Özdil