Kahramanmaraş’tan 5 yıl önce yola çıkan ve şu ana kadar 70 şehir ile 7 ülke gezmiş olan tam zamanlı gezgin Enes Erdem Yüksel, yolculuğunun 71’inci durağı olarak Diyarbakır’a ulaştı. Yüksel’in gezginlik serüveni, ailesiyle yaşadığı bir tartışmanın ardından evden kovulmasıyla başladı.

Enes Erdem Yüksel, 25 yaşında bir genç olarak memleketi Kahramanmaraş’tan ayrıldığında elinde sadece bir miktar tasarruf ve bir miktar ekipman vardı. "Memleketimden yayla köyümden otostopla Adana, Osmaniye üzerinden Mersin'e gittim. İlk defa Mersin'de Akdeniz'i gördüm. O gün, bunu yapmam gerektiğini anladım," diyen Yüksel, bu deneyimlerin hayatını değiştirdiğini belirtti. “Çok mutlu oldum. Yıllarca yaşamadığım şeyleri birkaç ay içerisinde yaşayınca, yaşanılması gereken hayatın bu olduğunu anladım” şeklinde konuştu.

Yüksel, Türkiye'nin farklı iklim koşullarına göre rotasını belirleyerek, serin yerlerde kalmak için farklı bölgeleri ziyaret etti. 5 yıl boyunca 71 şehir gezdikten sonra Diyarbakır’ı ziyaret eden Yüksel, Türkiye dışında ise Gürcistan, İran, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ’ı ziyaret etti. "Gürcistan ile başladım, Türkiye gelip Doğubayazıt üzerinden İran'a geçtim. 87 gün durdum, 45'ten fazla şehre girdim. Kosova'ya gittim, eski Osmanlı şehirlerini gezdim," diye anlatan Yüksel, gezginlik serüveninde birçok kültürü deneyimleme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Enes Erdem Yüksel, parayı sadece ekipman ve temel ihtiyaçları için kullandığını ve otostopla seyahat ederek hem ulaşım hem de konaklama masraflarını karşıladığını belirtti. "Paraya ihtiyacım yok. Otostopla birisi beni aldığı zaman düşük bir ihtimalde olsa kalacak yerimi de sağlıyorum. Çoğunlukla karnımı da doyuruyorum," dedi. Yüksel, ailesiyle yaşadığı tartışmalardan sonra evden ayrılmasının kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "İyi ki kovdular diyecek şeyler yaşadım," şeklinde konuştu.

Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor

Enes Erdem Yüksel’in gezginlik serüveni, hem Türkiye hem de dünya çapında farklı kültürlerle tanışma fırsatı sunarak, seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi sevenler için ilham verici bir hikaye oluşturuyor.

Kaynak: Foto: İHA