Prof. Dr. Serhat Ulağlı’dan Önemli Açıklamalar: Erdoğan, Dış Politikada En Güvenilir Siyasetçi Olarak Belirlendi Prof. Dr. Serhat Ulağlı’dan Önemli Açıklamalar: Erdoğan, Dış Politikada En Güvenilir Siyasetçi Olarak Belirlendi

Osmaniye Emniyet Müdürü Karaman'da Kısa Süre Görev Yaptı
Osmaniye İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Karaman İl Emniyet Müdürü olarak atanan Ahmet Selçuk Okumuş, kısa bir süre içinde merkeze çekildi. Resmi Gazete’de yayımlanan emniyet müdürleri kararnamesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Okumuş’un merkeze alınması kararlaştırıldı.
Ahmet Selçuk Okumuş’un merkeze çekilmesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından yayımlanan il emniyet müdürleri kararnamesi ile gerçekleşti. Okumuş, geçtiğimiz dönemde Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürdükten sonra Karaman’a atanmış, burada kısa bir süre görev yapmıştı.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 2.35.29 Pm (5)-1
Bahçeli Ziyareti ile Gündem Olmuştu
Ahmet Selçuk Okumuş, Karaman’a atanmasının hemen ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti. Bu ziyaret sırasında çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşması, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Ziyaretin ardından Okumuş, ülkücü görüşlere sahip olduğunu saklamayan bir emniyet müdürü olarak dikkatleri üzerine çekti.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 2.35.29 Pm-1
Özel Harekat Polisleri Sokaklarda Devriye Görevi Yaptı
Osmaniye’de görev yaptığı dönemde Ahmet Selçuk Okumuş, odasında Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’nı simgeleyen materyaller bulundurmasıyla biliniyordu. Ayrıca, özel Harekat polislerine sokaklarda devriye görevi yaptırması, bazı kesimler tarafından eleştirildi. Devlet Bahçeli’ye olan yakınlığı ile de bilinen Okumuş, bu özelliği ile sık sık gündeme geldi.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 2.35.29 Pm (4)
Ahmet Selçuk Okumuş Kimdir?
1970 yılında Trabzon’da doğan Ahmet Selçuk Okumuş, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Meslek hayatı boyunca Kayseri, Ankara, Kars, Samsun, Iğdır ve Sivas gibi illerde çeşitli birimlerde görev yaptı.
2017 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi eden Okumuş, Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevlendirildi. 2018 yılında Osmaniye İl Emniyet Müdürü olarak atandı ve 2023 yılında Karaman İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Ancak kısa bir süre sonra merkeze alındı ve yerine Polis Başmüfettişi Mehmet Turhan atandı.
Ahmet Selçuk Okumuş, ülkücü görüşlerini ve Devlet Bahçeli’ye olan yakınlığını gizlemeyen bir emniyet müdürü olarak kamuoyunda tanınmaktadır.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 2.35.29 Pm (3)

Editör: Rabia İlkay Yıldız