Ehliyet (2)Ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların, öncelikle bir sağlık raporu alması ve gerekli harçları yatırması gerekiyor. Bu işlemlerin ardından, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinden randevu alarak başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, yeni sürücü belgeleri sürücünün adresine kargoyla gönderiliyor.

Ehliyet (3)Yetkililer, eski ehliyetlerin yenilenmesi sürecinin önemine dikkat çekerek, geçiş sürecinde herhangi bir aksaklık yaşamamak için vatandaşların belirtilen tarihe kadar işlemlerini tamamlamalarını önerdi. Ayrıca, yenilenmeyen ehliyetlerin geçersiz sayılması ve cezai yaptırımların uygulanacak olması, sürücülere bu konuda gereken hassasiyeti göstermeleri için hatırlatıldı.

Ehliyet

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 2. Gazi Paşamızı Anma Programına Katıldı İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 2. Gazi Paşamızı Anma Programına Katıldı

31 Aralık 2024 tarihine kadar işlemlerini tamamlamayan vatandaşlar, 2025 yılından itibaren idari para cezası ile karşılaşacak ve eski ehliyetleri geçersiz sayılacak. Bu nedenle, ehliyet yenileme işlemlerinin son tarihe bırakılmadan bir an önce yapılması büyük önem taşıyor.

Editör: Resul Özdil